LISTA E FILMAVE TE PERFUNDUAR NE VITIN 2017

Filma artistikë me metrazh të gjatë:

 1. “Të thyer”, skenari dhe regjia Edmond Budina
 2. “Dita zë fill”, skenari dhe regjia Gentian Koçi
 3. “Elvis kthehet në shtëpi”, skenari dhe regjia Fatmir Koçi
 4. “Ndërkombëtarët”, skenari Ylljet Aliçka, regjia Pluton Vasi- nuk ka bere premieren zyrtare per efekt te festivaleve
 5. “Delegacioni”, skenari Artan Minarolli, regjia Bujar Alimani- nuk ka bere premieren zyrtare per efekt te festivaleve
 6. “Bunkeri”, skenari dhe regjia Kastriot Hasa
 7. “Tuneli”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Ilir Harxhi
 8. “Moshatarë”, INDIPENDENT, skenari dhe regjia Edmond Topi
 9. “Gangsteri perfekt”, INDIPENDENT skenari dhe regjia Andi Deliana – nuk e ka bërë premierën zyrtare

Filma minority coproduction

 1. “Martesa”, skenari Blerta Zeqiri, Kreshnik Berisha, regjia Blerta Zeqiri- nuk ka bere premieren zyrtare per efekt te festivaleve
 2. “Njeriu i dosjeve”, skenari Arian Krasniqi, Ismet Sijarina, regjia Ismet Sijarina- nuk ka bere premieren zyrtare per efekt te festivaleve
 3. “Loja e parave”, skenari dhe regjia Antonio Morabito – nuk ka bere premieren zyrtare per efekt te festivaleve.

Filma artistikë me metrazh të shkurtër

 1. “I ardhur nga ëndrrat”, skenari dhe regjia Vladimir Prifti,
 2. “Një film i premtuar”, skenari dhe regjia Petrit Ruka,
 3. “Shtëpia anës rrugës”, skenari dhe regjia Genti Kame,
 4. “Anija”, skenari dhe regjia Benart Laze – nuk e ka bërë premierën zyrtare
 5. “Gruaja pa kohë”, skenari Shaban SINANI, regjia Donard Hasani
 6. “Tirana, 100 km”, skenari dhe regjia Lorin Terezi
 7. “Dieta”, skenari dhe regjia Vivian Rama
 8. “Ujë për trëndafila”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Luli Bitri
 9. “Vëthi i munguar”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Bujar Alimani

Filma dokumentarë

 1. “I fundmi i rilindësve – Josif Bageri”, skenari Miradie Maliqi, Angjelina Xhara, regjia Kujtim Gjonaj, nuk e ka bërë premierën zyrtare  
 2. “Gjeneralët e vdekur të Shqipërisë”, skenari Admirina Peçi, regjia Eno Milkani – nuk e ka bërë premierën zyrtare
 3. “Mumtaz Dhrami, një jetë në bronx”, skenari dhe regjia Petrit Ruka
 4. “Shenjat”, skenari Fatos Baxhaku, regjia Xhoslin Rama
 5. “Një ciceron për historinë”, skenari Roland Gjoza, regjia Saimir Kumbaro
 6. “Koha e pelikulës- Xhanfize Keko”, skenari dhe regjia Mevlan Shanaj
 7. “Lek Tasi”, INDIPENDENT skenari dhe regjia Ervin Çoba
 8. “Dritë”, skenari dhe regjia Yllka Gjollesha
 9. “Saga e dinejve”, skenari Enver Kushi, Luan Rama, regjia Kujtim Gjonaj

Filma të animuar

 1. “Sarah”, skenari dhe regjia Artan Maku – nuk e ka bërë premierën zyrtare
 2. “Kaini”, skenari dhe regjia Shaqir Veseli
 3. “Një histori”, Eridon PASHAJ, regjia Albana Shoshi
 4. “Ritual në errësirë”, skenari dhe regjia Elton Vogli