DAYBREAK – Invitation

MV5BNjEzZjI5NjctYjcxNS00M2M5LTg2ZmUtOTM2OThhZTQzZGUzXkEyXkFqcGdeQXVyMjI1ODgwNjE@._V1_SY1000_CR0,0,682,1000_AL_
ANCC is glad to inform you that the Albanian-Greek debut feature, by Gentian KOÇI, supported by Eurimages, was selected at the main competition in Sarajevo.

The world premiere in on the 13th at the National Theater.

If you are in Sarajevo join us; on the 13th at 22:30 for Late Night Drinks at Kino Meeting Point – hosted by Albanian National Center of Cinematography in honor of the world premiere of Daybreak by Gentian KOÇI!

See you in Sarajevo!

KROM by Bujar Alimani

KROM by Bujar Alimani – 2015

KARLOVY VARY , CZECH REPUBLIC / East of the West competition for 1 Prize/ july 2015

MANAKI BROTHERS, MACEDONIA Official Competition for the Best Award / sept 2015

HAMBURG FILM FESTIVAL , GERMANY official Competition for 1 prize/ oct 2015

MONTPELLIER FILM FESTIVAL, FRANCE / Panorama for 1 Prize / oct 2015

SEGOVIA FILM FESTIVAL , SPAIN Official Competition for 1 Prize/ oct 2015

EDUCATION FILM FESTIVAL, EVREUX NORMANDY , FRANCE off competition / nov 2015

MEDITERRANEAN FILM FESTIVAL BRUXELS, BELGIUM official comp for 1 Prize / dec 2015

MUNICH FILM FESTIVAL. GERMANY official competition for 1 Prize / jan 2016

FESTIVAL DE CINEMA EUROPEO – Lecce –ITALY official competition/ april 2016

GOLDEN LINDEN FILM FESTIVAL- BULGARIA / may 2016

DEA OPEN AIR FILM FESTIVAL – ALBANIA/ july 2016

OTRANTO FUND FILM FESTIVAL – ITALY / sept 2016

MEDITERRANEAN INT FILM FESTIVAL ALEKSANDRIA – EGYPT / sept 2016

ALBANIAN FILM WEEK – NEW YORK / sept 2016

EAST EUROPE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL BERLIN / may 2017

AWARDS

CRITCS AWARD – OTRANTO FILM FESTIVAL

JURY PRIZE – ALEKSANDRIA FILM FESTIVAL

BEST FICTION – ALBANIAN FILM WEEK

BEST DIRECTOR – ALBANIAN FILM WEEK

BEST ACTOR / KASEM HOXHA- ALBANIAN FILM WEEK

BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – YOUNG JURY -EAST EUROPE INT FILM FEST / BERLIN

BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – EAST EUROPE INT FILM FESTI / BERLIN

Premierë dokumentari "Një ciceron për historinë", regjia Saimir Kumbaro

Albasky Film, organizon premierën e filmit dokumentar “Nje ciceron për historinë”, me regji të z. Saimir Kumbaro dhe producent z. Paskal Semini.

Kur?       E hënë, datë 10.07.2017, ora 20:00

Ku?         Ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi.

Filmi është realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë

FTESE - Nje Ciceron per Historine

Njoftim

Këshilli Miratues i Projekteve të filmave të animuar i perbere nga anëtarët:

Znj. Suzana VARVARICA KUKA, Z. Adrian ISUFI, Znj. Alda BARDHYLI, Z. Helidon HALITI, Z. Besnik SHPATA

u mblodh sot, më datë 30.06.2017, në mbledhjen me këtë rend dite:

1. Shqyrtimi i projekteve për filma të animuar, të depozituar deri në datën
14.10.2016, e të plotësuara sipas kërkesës së KMP.

2. Shqyrtimi i projekteve kinematografike për filma të animuar të kategorisë indipendent, të depozituar deri në datën 31.03.2017.

Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar:

“Vogëlushja prej bore”, skenari Ajola DAJA, regjia Megi KARAJ, paraqitur nga produksioni “A.R.” p.f.
“Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k.
“Mirënjohja”, skenari Kujtim GJONAJ, regjia Bertrand SHIJAKU, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare” sh.p.k.,
“Koha tjetër”, skenari dhe regjia Stefan TAÇI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Papadhimitri Film Production” sh.p.k.
Gjithashtu, Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar të kategorisë Indipendent:
“Lakmia”, skenari Marius Gaçe, regjia Eni Gjoni, producent “Cinemania” p.f.;
“Historitë e qenit Piku”, skenari Artur Dauti, regjia – studentë Universiteti “Luigj Gurakuqi”, producent “Projekt SXHJ” sh.p.k.;
“Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k.

Pasi i shqyrtoi projektet, KMP vendosi:

I. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar:

“Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k.

II. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar- Indipendent:

“Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k.

Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

QKK lOGO GODINA

Këshilli Miratues i Projekteve të filmit artistik dhe dokumentar, u mblodh sot, më datë 29.06.2017,
për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër dhe dokumentar).
Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve

V E N D O S I:

T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve kinematografike të kategorisë Indipendent:

 1. Filma me metrazh të gjatë, Indipendent
 • “Të burgosur pa burg”, skenari dhe regjia Verjana Abazaj, producent “Mov(i)e On” p.f.
 • “Njeriu me Këmishë” skenari Luan Kryeziu, regjia Luan Kryeziu, Endrit Delisula, producent “Videoline” sh.p.k.
 • “Contromano 4 Albania”, skenari dhe regjia Andamion Murataj, producent “Lissus Media” sh.p.k.
 • “Gangsteri perfekt”, skenari dhe regjia Andi Deliana, producent “Action Production” sh.p.k.
 • “Një jetë me ty”, skenari dhe regjia Erion Kame, producent “Black Box” sh.p.k.
 • “Pengu”, skenari dhe regjia Saimir Gongo, producent “Shows and Publicity Production” sh.p.k.
 • “Emili”, skenari dhe regjia Ajola Daja, producent “A.R.Production” p.f.
 1. Filma artistikë me metrazh të shkurtër Indipendent
 • “Gjergj, the funeral crasher”, skenari dhe regjia Albana Kozeli, producent “edit4” p.f.
 • “Poeti”, skenari Ylljet Aliçka, regjia Atina Laço, producent “Teo Film” sh.p.k.
 • “Agamemnoni”, skenari dhe regjia Ergys Lubonja, producent “O2 Movie Production” p.f.
 • “Rrugës”, skenari dhe regjia Irdit Kaso, producent “Hija Films” p.f.
 • “Femrat”, skenari dhe regjia Elkjana Gjipali, producent “Ejf Production” sh.p.k.
 • “Popcorn”, skenari dhe regjia Blerina Goce, producent “edit4” p.f.
 • “Elisa”, skenari dhe regjia Erenik Beqiri, producent “Anima Pictures” sh.p.k.

III. Filma dokumentarë Indipendent

 1. “Viola, pikturë, letërsi” skenari dhe regjia Ervin Çoba, producent “Koncentrat” p.f.

 

____________________________________________________________________________________________

Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017

NJOFTIM

Qendra Kombëtare e Kinematografisë, në zbatim të VKM-së Nr. 473, datë 01.06.2017 për “Marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë proçesit zgjedhor për zgjedhjet në Kuvendin e Shqipërisë për vitin 2017” me urdhër të titullarit Z. Ilir Butka, ngrihet Grupi i Monitorimit, i përbërë si më poshtë, ku ju kërkojmë të raportoni shkeljet e konstatuara nga ana e punonjësve të QKK-së:

 1. Ilir BUTKA (Kryetar)
 2. Arben LAMI (Anëtar)
 3. Marjela ZAJMI (Anëtare)

Kontakti i Titullarit të Institucionit

Ilir Butka / Kryetar
Email: ilir.butka@nationalfilmcenter.gov.al
Telefon: (04)2378004

Nisin xhirimet e filmit artistik të shkurtër "DIETA".

Më 10 qershor nisën xhirimet e filmit artistik me metrazh të shkurtër, titulluar “DIETA”.

Ky projekt me skenar dhe regji nga Vivian Rama, realizohet nga shtepia kinematografike “Erëfilm”, me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë.

I urojmë suksese ekipit!

Shqipëri – Itali, Bashkëprodhimet e filmave

Filma artistikë të gjatë 

 1. L’America / Gianni AMELIO / Mario e Vittorio Cecchi Gori  / MIBACT / QKK – 1994
 2. Hotel DAJTI / Carmine FORNARI / CAVIAR PRODUZIONI / MIBACT/ Fasada – 2001
 3. Letra Ere / Edmond BUDINA / ASP, Dodici Dicembre, Erafilm / MIBACT -2003
 4. I Dashur Armik / Gjergj Xhuvani / Akkord Film, AGV, Les Films de Cinéma /QKK -2003
 5. Lindje Perëndim Lindje / Gjergj XHUVANI / High Point, AGV & Fast Rewind / MIBACT / QKK – 2009
 6. Muajt e Mjaltit / Goran PASKALJEVIC   – Nova Film, SkaNdal / AFC / QKK -2009
 7. Ballkan Bazar / Edmond BUDINA / Erafilm, Mediaplex Italia / QKK -2011
 8. Amanet / Namik AJAZI / Mediavision, C.I.C. Communications / QKK – 2014
 9. BOTA / I. ELEZI & Th. LOGORECI / Erafilm, Partner Media / MIBACT / QKK -2014
 10. Burrneshat / Vergine Giurata / Laura BISPURI – Vivo Film, Colorado Film Prod., Bord Cadre Films, Erafilm / MIBACT -2015
 11. Ëngjëjt Janë Larg / Gjergj XHUVANI / OnFilm Prod., Buka / QKK -2015
 12. Të Thyer / Edmond Budina / B Film, Revolver, K.T.FILM&MEDIA / MIBACT / QKK – 2016
 13. Rimetti a nostri debiti / Antonio Morabito / La Luna Srl, Peacock Film Ag, SkaNdal, Agresywna Banda / MIBACT / QKK -2016
 14. Streha mes reve / Robert Budina / Erafilm, / QKK – 2017
 15. Il Portreto Incompiuto di K.B. / Namik Ajazi / Mediavision, Movimento Film / MIBACT / QKK -2017

Filma artistikë të shkurtër ne bashkepunim me AFC

 1. Contromano / Andamion MURATAJ / Lissus & AFC – 2014
 2. Sue Proprie Mani / Adrian PACI & Roland SEJKO / Propaganda & AFC – 2014
 3. HUMANISTA  / Nico ANGIULI & Fabrizio BELLOMO / OnFilm Prod. & AFC -2014

Filma dokumetarë të gjatë 

 1. La Nave Dolce / Daniele VICARI / Indigo, AFC, Rai, SkaNdal – 2012
 2. Anija/La Nave / Roland SEJKO /Propaganda, Ist. Luce / QKK – 2012
 3. Pritja /L’Attesa / Roland SEJKO / Digitalb, Ist. Luce / QKK – 2015

Bashkëpunime me prezencë italiane në staf

 1. Albania-Italia (short) / Redi Treni / OnFilm Prod. – 2010
 2. Para Perëndimit (short) / Kled Kapexhiu / A.A. Film Com – 2012

MIBACT – MINISTERO DEI BENI E DELLE ATTIVITÀ CULTURALI E DEL TURISMO, DIREZIONE GENERALE CINEMA
AFC – APULIA FILM COMMISSION
QKK – QENDRA KOMBETARE E KINEMATOGRAFISE

 

FIRST FILMS FIRST New Participants Announced!

919fe-fff_logo_b2-1
Dear friends and partners,
After thorough and long deliberation, our Jury Committee has reached the decision. It was not an easy one. We have received 121 applications, most of them on a very high level, and the Jury could choose only 8 projects.
We are happy to announce this year’s FIRST FILMS FIRST participants (in alphabetical order):
Stefan Constantinescu / MAN AND DOG (Romania)
Nazli Elif Durlu / ZUHAL (Turkey)
Antoneta Alamat Kusijanovic  / MURINA (Croatia)
Thanasis Neofotistos / PETER AND THE WOLF (Greece)
Christos Netsos  / DAJNA (Albania)
Mete Gümürha / SAHMERDAN (Turkey)
Darko Sinko / INVENTORY (Slovenia)
Andreea Vălean /  LIFE BEATS REALITY (Romania)
Many of the projects we really liked unfortunately didn’t make it to the final 8. However, we encourage the applicants to keep the good work on developing their projects and apply the next year. This year, we have selected several projects that didn’t make it the last time.
Once again, we would like to warmly thank you for all your dedicated and great work during the selection process and on promoting our program!
The 1st FIRST FILMS FIRST workshop in the 2nd edition starts within the framework of the Transylvania International Film Festival in Cluj-Napoca / Romania first week of June.
Best regards,
FIRST FILMS FIRST Team

Ji.hlava Film Fund

download

Filmmakers from the Central and Eastern Europe may now apply to the Ji.hlava Film Fund for support of their creative documentary films and receive visual and sound post-production services in the amount of 16,000 EUR, and other benefits. This is a new Ji.hlava’s programme launched this year.

The eligible countries are: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Georgia, Hungary, Kosovo, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Poland, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, Serbia, Ukraine.

Deadline for applications is April 30, 2017. More information can be found here.