Njoftim mbi Mbledhjen e 155-të të Bordit Menaxhues të Eurimages

Mbledhja e 155-të e Bordit Menaxhues të Eurimages u mbajt në Gjenevë në datat 24-29 qershor 2019. Përfaqësuesit e Shqipërisë , Kryetari i QKK z. Eduart Makri dhe zëvendësja Majlinda Tafa morën pjesë në këtë takim. Shqipëria në këtë mbledhjeishte pjesë e Co-production Working Group ku u diskutua dhe votua për 33 ng 64 projektet që kishin aplikuar.

Njëri nga projektet aplikuese që fitoi, ishte edhe ai i Isa Qoses, me titull “Lejleku”. Ky është bashkëprodhimi i parë zyrtar mes Malit të Zi, Kosovës DHE Shqipërisë. Ky projekt u rendit ndër më të vlerësuarit e kësaj mbledhjeje.

Grupi i Promocionit të Eurimages, vendosi që t’i rijapë patronazhin, Balkan Film Market.

Në këtë mbledhje u përshëndetën përfaqësuesit që largohen nga Eurimages, dhe u përshëndetën përfaqësuesit e ri, ndër të cilët ishte edhe Kryetari i ri i QKK, z. Eduart Makri. Z. Makri mori fjalën dhe falenderoi për mikpritjen e të gjithë përfaqësuesve kombëtarë si edhe të sekretarisë, duke rinovuar ftesën për të zhvilluar një takim tjetër të Eurimages në Shqipëri.

Njoftimin e plotë me vendimet e mbledhjes e gjeni në linkun e mëposhtëm:
https://www.coe.int/en/web/eurimages/-/23-co-productions-supported-at-the-155th-eurimages-board-of-management-meeting