Balkan Fokus, Festivali i Filmit ne Venecia

14195210_628312847342802_4774446254454264577_o14232608_630108587163228_2722221681345483715_n

Në vitin 2015 me inisiativen e QKK dhe mbeshtetjen e MIBACT u organizua nga ANICA ne Itali gjatë edicionit te 73-të të Festivalit të Venecias takimi me titull “Fokus Ballkani”
ku u prezantuan qendrat e kinematografise ballkanike. Ky takim kishte si qellim prezantimin e bashkeprodhimeve te realizuara me italine dhe gjetjen e mundesive per bashkeprodhimet e ardheshme.
Shqiperia u evidentua per numrin e larte te bashkeprodhimeve me Italine duke mbajtur nje vend te privilegjuar ne raport me ballkanin. Pikerisht per kete arsye QKK nje vit me vone organizoi ne Tirane gjate punimeve te BALKAN FILM MARKET nje takim me titull FOCUS ITALIA.