SEE Cinema Network Awards 2023

Gjatë takimit të rradhës së Asamblesë së Përgjithshme të South-Eastern European (SEE) Cinema Network mbajtur më 8 Nëntor, 2023 në Selanik, në praninë e përfaqësuesve nga Greqia, Qipro, Kosova, Mali i Zi, Bullgaria, Rumania, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, fituan të drejtën për financim 7 projekte filmike me metrazh të gjatë. Secili project filmik përfitoi fondin prej 9.000 Euro.

Fituesit u shpallën gjatë Thessaloniki International Film Festival (Edicioni 64-t), Agora Awards.


Projektet filmike, të cilët fituan të drejtën e finacimit për zhvillim janë:

[Bullgaria]
RESONANCE
Regjia: Yordan Petkov
Shtëpia kinematogafike: PORTOKAL, GARTI FILMS

[Greqia]
MY SOUL STARTLED
Regjia: Syllas Tzoumerkas
Shtëpia kinematogafike: HOMEMADE FILMS SMPC

[Maqedonia e Veriut]
SPRING CLEANING
Regjia: Marija Apcevska
Shtëpia kinematogafike: DFPM KINO OKO d.o.o.e.l

[Mali i Zi]
FOUR FUNERALS AND A WEDDING
Regjia: Nikola Mijovic
Shtëpia kinematogafike: PARANGAL FILM

[Qipro]
MY NAME IS LILY
Regjia: Yianna Americanou
Shtëpia kinematogafike: MERAKI FILMS

[Rumania]
DON’T LET ME DIE
Regjia: Andrei Epure
Shtëpia kinematogafike: SAGA FILM

[Shqipëria]
THE CONSEQUENCES OF FREEDOM (Pasojat e Lirisë)
Regjia: Lorin Terezi
Shtëpia kinematogafike: TUNNELFILM