Agjencia Maqedonase e Filmit mbështet dy filma shqiptarë

Dy ndër 8 projektet e mbështetura nga Agjencia Maqedonase e Filmit në kategorinë e bashkëprodhimeve minoritare, janë filma të autorëve shqiptarë.

Bëhet fjalë për «Pikë Uji / Waterdrop» me skenar dhe regji nga Robert Budina, prodhuar nga Erafilm Production dhe bashkëprodhuar nga kompania maqedonase Manufaktura Production si edhe «Leaving Eden» skenar dhe regji nga Genc Përmeti, prodhuar nga SkaNdal dhe bashkëprodhuar nga kompania maqedonase Time Laps.

WATER DROP dhe LEAVING EDEN jane mbështetur financiarisht nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë.

Njoftimin për gjithë projektet e mbështetura nga North Macedonian Film Agency e gjeni në linkun:
https://filmfund-gov-mk.translate.goog/?page_id=1199&_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=sq&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp


Kuadër nga filmi «Pikë Uji / Waterdrop»


Kuadër nga filmi «Leaving Eden»