Ndahet nga jeta në moshën 65-vjeçare piktori Vangjel Gjikondi

Qendra Kombëtare e Kinematografisë i shpreh ngushëllimet më të sinqerta familjarëve, miqve dhe bashkëpunëtorëve për humbjen e njeriut të afërm, mikut e kolegut, Vangjel Gjikondi.

Ai u lind më 1958 në Tiranë. Vangjel Gjikondi përfundoi studimet pranë Akademisë së Arteve më 1982. Në këtë periudhë ai u bë edhe i njohur nëpërmjet punimeve të tij të veçanta.

Prej vitit 1983 ka punuar si piktor pranë ish-Kinostudios «Shqipëria e Re» gjer’ në fillim të viteve ’90, kur u largua për në Greqi. Veçojmë kontributin e tij artistik në filmat me metrazh të gjatë:
• Nxënësit e klasës time (1986)
• Pranëverë e hidhur (1985)
• Duaje emrin tënd (1984)
• Treni niset në 7 pa 5 (1988)

Një pjesë e veprës së tij është pjesë e koleksionit të Galerisë Kombëtare të Arteve. Ai ka realizuar kryesisht portrete, peizazhe, ilustrime, ekspozita personale e kolektive brenda dhe jashtë vendit. Në Shqipëri veçohet ekspozita me 60 vepra të Historisë së Skënderbeut, nga lindja në vdekje, e çelur disa vite më parë në Muzeun Historik Kombëtar, pas një pune 10-vjeçare.

Ekspozita vetjake
2000 – Fondacioni VEVE
1999 – Fondacioni VEVE
1998 – Perieas House, Paris, Francë
1998 – Ambasada shqiptare në Paris, Francë
1991 – Galeria Kombëtare e Arteve, Tiranë
1985 – Pallati i Kulturës, Durrës
1985 – Pallati i Kulturës, Tiranë
1981 – Akademia e Arteve, Tiranë

Ekspozita kolektive
2000 – Fondacioni VEVE
1995 – Ekspozitë në Ljubljanë, Slloveni
1994 – Pinacoteca dell’Amministrazione Provinciale, Bari, Itali
1994 – Chiostro della Basilica di S. Maria di Collemaggio – L’Aquila
1985 – Fiton një çmim në ekspozitën kombëtare pranë Galerisë Kombëtare të Arteve, Tiranë
1983 – 1993 – Galeria Kombëtare e Arteve, Tiranë
1984 – Biennale e Alexandrisë, Egjipt
1981 – Akademia e Arteve, Tiranë
1981 – Akademia e Arteve, Prishtinë, Kosovë