Nisi aktiviteti «Ditët e Filmit Malazez në Shqipëri»

U hap dje në ambjentet e Hotel Tirana International, aktiviteti «Ditët e Filmit Malazez në Shqipëri» organizuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë dhe Qendra Malazeze e Filmit.

Në konferencën për shtyp, znj.Aleksandra Božović, Drejtoreshë e QMF, dhe Kryetari i QKK, z.Eduart Makri, prezantuan aktivitetin, filmat që do të shfaqen në Tiranë, Gjirokastër, Vlorë dhe Shkodër.

U fol gjithashtu edhe për 2 aktivetetet e ardhshme të përbashkëta, që do të organizohen nga 2 qendrat e Filmit, «Ditët e Filmit Malazez në Shqipëri» dhe Circe Plus.

Morën pjesë përfaqësues të 2 qendrave të filmit, Arkivit Qendror Shetëror të Filmit, z.Marinko Culafic, përaqësues i pakicës malazeze në Komitetin për Pakicat Kombëtare pranë Kryeministrisë dhe antëtarë të komunitetit malazez në Shqipëri. Regjisorë dhe producentë nga Shqipëria dhe Mali i Zi.

Pas konferencës, në ambjentet e Muzeut Historik Kombëtar u shfaq filmi i shkurtër «The Eagle’s Nest» me regji të Milija Šćepanović. Programi vazhdoi me shfaqjen e filmit artistik «After the Winter» me regji të Ivan Bakrač.

Aktiviteti vazhdon sot në Gjirokastër, nesër në Vlorë dhe mbyllet në Shkodër më datë 30 mars.

E martë
28 mars – GJIROKASTËR
Shfaqja e filmave në «Kinemanë e Qytetit», (Qendra Kulturore «Musine Kokalari»)
17:00 MAR regjia Ivan Bakrač 2021 (21 min)
17:25 AFTER THE WINTER regjia Ivan Bakrač 2021 (101 min)

E mërkurë
29 mars – VLORË
Shfaqja e filmave në Kinemanë e Pallatit të Kulturës «Labëria»
17:00 – MY NAME IS ANA regjia Bojan Stijović 2022 (21 min)
17:30 – THE BLACK PIN regjia Ivan Marinović 2016 (93 min)

E enjte
30 mars – SHKODËR
Shfaqja e filmave në «Kinema Millenium»
17:00 – RAINBOW regjia Aleksandar Vujović 2020 (17 min)
17:20 – THE BLACK PIN regjia Ivan Marinović 2016 (93 min)