QKK organizon «Ditët e Filmit të Malit të Zi në Shqipëri»

Në kuadër të «Memorandumit të bashkëpunimit» që Qendra Kombëtare e Kinematografisë nënshkroi me Qendrën Malazeze të Filmit, në datat 27-28-29-30 mars 2023 organizohen në Shqipëri «Ditët e Filmit Malazez».

Ky aktivitet do të përfshijë prezantimin për publikun shqiptar të prodhimeve të suksesshme kinematografike, të viteve 2020-2022 nga autorë malazezë. Një nga objektivat e këtij aktiviteti është edhe nxitja e dialogut ndërmjet profesionistëve të dy shteteve por edhe përballja e publikut me kulturën e prezantuar në filmat e autorëve fqinj.

Filmat do të shfaqen në qytetet: Tiranë, Gjirokastër, Vlorë dhe Shkodër.

Aktiviteti do të fillojë në 27 mars, ora 11:30, në Hotel Tirana International, me konferencën me titull: «Film as a tool for intercultural dialogue».

Marrin pjesë:
• Përfaqësues nga Qendra Malazeze e Filmit
• Përfaqësues nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë
• Përfaqësues nga Ambasada e Malit të Zi në Tiranë
• Përfaqësues të institucioneve të sektorit krijues shqiptar
• Producentë dhe regjisorë nga Mali Zi
• Producentë dhe regjisorë shqiptarë

Në hapjen e konferencës do jenë të ftuar edhe përfaqësues të medias.

Në Gjirokastër dhe Vlorë, filmat do të shfaqen në kinematë e rihapura me teknikë digjitale, mundësuar me fonde europiane IPA II, të siguara nga QKK nëpërmjet grantit Interreg-IPA CBC, në partneritet me Italinë dhe Malin e Zi.

Filmat që do të shfaqen janë:
AFTER THE WINTER, regjia Ivan Bakrač, (101 min) Trailer
THE BLACK PIN, regjia Ivan Marinović, (93 min) Trailer
THE EAGLE’S NEST, regjia Milija Šćepanović, (18 min) Trailer
RAINBOW, regjia Aleksandar Vujović, (17 min) Trailer
MAR, regjia Milorad Milatović, (21 min)
MY NAME IS ANA, regjia Bojan Stijović, (21 min)

Për më shumë informacion mbi filmat dhe për të shikuar trailerat, ndiqni linqet në titull.