Përzgjidhet kandidatura e Shqipërisë për në OSCARS

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se kandidatura zyrtare e Shqipërisë për kategorinë «Filmi më i Mirë i Huaj», në edicionin e 95-të të Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)
është filmi «Një Filxhan Kafe dhe Këpucë të Reja Veshur», skenari dhe regjia Gentian Koçi, prodhim i shtëpisë kinematografike “ARTALB FILM PRODUCTIONS”.

Ky film është realizuar në bashkëprodhim me Maria & Mayer (Portugali), Graal Films (Greqi) dhe Added Value Films (Kosovë).

Filmi artistik «Një Filxhan Kafe dhe Këpucë të Reja Veshur» është financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë, Radio-Televizionit Publik Shqiptar, Qendra Greke e Filmit, Televizioni Publik Grek, Qendra Kinematografike e Kosovës, Instituti Portugez i Kinemasë dhe Audiovizualit, Eurimages, Media-Creative Europe dhe Bashkia e Tiranës.