North Macedonia: Golden Frame 2022

Edicioni IV i “Golden Frame” u zhvillua në Shkup nga data 9-12 qershor 2022. Organizatorët e këtij eventi ishin Agjencia e Filmit të Maqedonisë së Veriut dhe Macedonian Film Professional Association.

Në këtë aktivitet morën pjesë drejtuesit e institucioneve financues të filmit: Maqedonia e Veriut, Serbia, Bullgaria, Greqia, Shqipëria, Kosova, Kroacia, Sllovenia, Mali i Zi, Qipro, dhe përfaqësues nga Turqia dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë Franceze.

Organizatorët zhvilluan një seksion të industrisë së filmit si dhe një Panel diskutimi me temë: Standardizimi i buxheteve kombëtare të filmit dhe reflektimet për përmirësimin dhe ndryshimin e Ligjit për industrinë e filmit në Maqedoninë e Veriut.

Organizatorët zhvilluan një seksion të industrisë së filmit si dhe një Panel diskutimi me temë: Standardizimi i buxheteve kombëtare të filmit dhe reflektimet për përmirësimin dhe ndryshimin e Ligjit për industrinë e filmit në Maqedoninë e Veriut. Jashtë diskutimeve, pati takime zyrtare dhe bisedime midis përfaqësuesve të të gjitha qendrave të filmit në rajon, mbi vazhdimin e punës për krijimin e Fondit Rajonal Ballkanik të Filmit, në partneritet me Italinë.