Me «gjurmët në celuloid», Vladimir Prifti feston 80 vjetorin

Regjisori Vladimir Prifti festoi 80-vjetorin e lindjes në një ceremoni ku morën pjesë artistë, kolegë bashkëpunorë dhe të afër të tij.

Gjatë kësaj ceremonie Qendra Kombëtare e Kinematografisë i shprehu mirënjohjen dhe vlerësimin për kontributin e tij në kinematografi.

Z. Vladimir Prifti ka një karrierë mbi 40-vjeçare në kinematografi si: regjisor, skenarist dhe producent.
• “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” (1976); skenari Piro Mani dhe Qenan Toro
• “Udha e shkronjave” (1978); skenari Peçi Dado, Vladimir Prifti
• “Kur hidheshin themelet” (1978); skenari Kolë Jakova
• “Era e ngrohtë e thellësive” (1982); skenari Naum Prifti
• “Kush vdes në këmbë” (1985); skenari Naum Prifti, Vladimir Prifti
• “Dhe vjen një ditë” (1987) skenari Teodor Laço, Vladimir Prifti
• “Flutura në kabinën time” (1988) Skenari Teodor Laço, Vladimir Prifti
• “Dasma e Sakos” (1998); skenari Vath Koreshi.
• “Të bekuarit” (2000);
• “Butrinti” (2002);
• “Legjenda e Baltës” (2003);
• Skedë nga një qytetërim i hershëm, dokumentar 2003
• “Rruga Egnatia” (2005).
• “Skënderbeu” dokumentar 2012

Filma me metrazh te shkurter
• Keno, regjia Ergys Peqini, Eurofilm, 2015
• Ardhur nga ëndrrat, regjia Klajd Papadhimitri, Eurofilm, 2017
• Rrëfimi i një vrasësi me pagesë, regjia Klajd Papadhimitri, Eurofilm, 2019