Ndahet nga jeta Bardhyl Martiniani

Qendra Kombëtare e Kinematografisë i shpreh ngushëllimet familjes dhe miqve.

Operator dhe Drejtor Fotografie në ish-Kinostudion “Shqipëria e Re”, Bardhyl Martiani ka punuar në shumë filma artistikë dhe dokumentarë:
• Bolero (1997)
• Dashuria e fundit (1995)
• Vdekja e kalit (1995)
• Një ditë nga një jetë (1994)
• Jeta në duart e tjetrit (1990)
• Kthimi i ushtrisë së vdekur (1989)
• Pesha e kohës (1988)
• Në emër të lirisë (1987)
• Një vit i gjatë (1987)
• Telefoni i një mëngjesi (1987)
• Dasma e shtyrë (1984)
• Duaje emrin tënd (1984)
• Kohë e largët (1983)
• Dora e ngrohtë (1983)
• Gracka (1983)
• Nusja (1980)
• Këshilltarët (1979)
• Mysafiri (1979)
• Nusja dhe shtetrrethimi (1978)
• Ata ishin katër (1977)
• Blerim i ri në fshat (1977)
• Brigadierja (1976)
• Ilegalët (1976)
• Thirrja (1976)
• Çifti i lumtur (1975)
• Gjithmon në reshta (1975)
• Roje vigjilente (1975)
• E vërteta mbi fenë (1974)
• Kujdes zjarri (1974)
• Misrat hibride (1974)
• Rozafat (1974)
• Deputeti (1973)
• Këndojnë fëmijët tanë (1973)
• Nëpër fushat e futbollit (1973)
• Nëpër unazën e metalurgjikut (1973)
• Bekim Fehmiu në Shqipëri (1972)
• Metalurgjia e zezë (1972)
• Motive dibrane (1972)
• Vëllezërit Topulli (1972)
• Kënga e re (1971)