Projekti filmik «Misioni» do të xhirojë skena pranë «Qendrës për Kërkime Hapsinore» në Toulouse të Francës

Projekti filmik «Misioni» aka «My mother is a cosmonaut» me regji të Andi Deliananë bashkëpunim me «Centre des Études Spatiales» në Francë (CNES) ku regjisori zhvilloi një takim me drejtorin e CNES (Qendra hapsinore ne Toulouse), do të evokojë disa momente historike në ngjarjet e ekranizuara ku një mision hapsinor shqiptar i gënjeshtërt bëhet shkas për një intrigë midis funksionarësh të regjimit komunist në grahmat e fundit…

Xhirimet do të perfshijnë dhe skena nga CNES (Qendra për kërkime hapsinore) sipas marrevëshjes midis produksionit francez dhe institucionit në fjalë. «Misioni» është një bashkëprodhim i Red Helicopter Films, Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, Agjencisë së Filmit të Maqedonisë së Veriut, Dream Factory (Macedonia), Aviva Film (Francë), NYPS (USA) dhe Euroimages.