Inaugurohet Kinemaja e digjitalizuar në qytetin e Gjirokastrës

Falë Projektit CIRCE mbështetur nga programi Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro, u realizua digjitalizimi i plotë i sallës së Kinemasë në qytetin e Gjirokastrës.

Në datën 14 tetor kjo sallë u inagurua në praninë e Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, Z. Eduart Makri, Kryetarit të Bashkisë Gjirokastër Z. Flamur Golemi dhe të Ambasadorit të BE-së në Shqipëri, Z.Luigi Soreca.

Në kinemanë e qytetit do të vazhdojnë të projektohen filma shqiptarë dhe në muajt në vijim për publikun e Gjirokastrës dhe turistët e shumtë që vizitojnë qytetin.