«Virgjëresha shqiptare», premierë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Varshavës dhe konkurrente për çmimin Filmi më i mirë

Filmi «Virgjëresha shqiptare» i regjisorit Bujar Alimani, premierë botërore në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Varshavës duke konkuruar për çmimin Filmi më i mirë.
Ky film është një prodhim i Elsani & Neary Media GmbH / Germany, Potemkino Port / Belgium, 90 Production / Albania, Circle Production / Kosovë.
Qendra Kombëtare E Kinematografisë e ka financuar këtë film në kategorinë Bashkëprodhime në Minorancë.

Filmi gjithashtu është financuar nga ZDF ARTE, Qendra e Kinematografisë Kosovë, Eurimages dhe Creative Europe.