Ceremonia e ndarjes së çmimeve në edicionin XI të Festivalit të Filmit Ballkanik dhe Kulinarisë

Përfundoi edicioni i XI- të i Festivalit të Filmit Ballkanik dhe Kulinarisë. Ceremonia e ndarjes se çmimeve u zhvillua në Odeonin e qyetetit të Pogradecit.

Çmimi për Filmin më të mirë me metrazh të gjatë të Festivalit të Filmit Ballkanik dhe Kulinarisë, për vitin 2021 shkon për Filmin “EFEKTI I LUMTURISE”, nga regjisori Borjan Zafirovski, Maqedoni e Veriut.

Çmimi BEST BALKAN SPIRIT shkon për Filmin nga Shqipëria “LIQENI IM”, me regji të Gjergj Xhuvani.

Çmimi për KINEMATOGRAFINE ME TE MIRE shkon për filmin nga Kosova “SHPIA E AGES”, me regji te Lendita Zeqiri.

Çmimi FILMI I SHKURTER ME I MIRE shkon për Filmin Slloven, “BITS”, me regji te Aron Horváth Botka.

Çmimi Special i Jurisë për Animacionin, shkon për Filmim nga Turqia “Boshllëku”, me regji të Berna Yildiz.