First Cut Lab Balkans, thirrja për aplikime, afati dhe detajet

First Cut Lab Balkans është një program i krijuar për 3 filma artistikë të gjatë ne fazën e editimit, nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut.

Ekipet e zgjedhura të producentëve / regjisorëve do të shfaqin montazhin e plotë (rough cut) në një seancë private dhe do të marrin përshtypjet e ekspertëve në lidhje me editimin e tyre nga tre profesionistë ndërkombëtarë të filmit (producentë krijues, programues festivalesh, agjentë shitje, etj), si dhe këshilla të bëra nga një konsulent editimi.

Qëllimi kryesor është të nxisë potencialin artistik të procesit te editimit, në të njëjtën kohë, të rrisë potencialin e shitjeve, festivaleve dhe qarkullimit të filmave të përfunduar. Workshopi do të zhvillohet në Prishtinë gjatë verës.

Datat e seminarit për tu konfirmuar.

http://firstcutlab.eu/project/first-cut-lab-balkans/