Njoftim për finalizimin e vlerësimit me pikë për projektet për filmat me metrazh të shkurtër & dokumentarë

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se u finalizua vlerësimi me pikë për projektet:

– Projekte për filma të metrazhit të shkurtër;
– Projekte për filma dokumentarë.

Anëtarët e Këshillit të Miratimit të Projekteve, kryen votim personal (on line) sipas Formularit të Fletës së Votimit të miratuar sipas sistemit të vlerësimit 10 pikë (min) – 100 pikë (max), për secilin projekt. Pas përllogaritjes së pikëve të grumbulluara, projektet kinematografike klasifikohen si më poshtë:

I – Projektet kinematografike «Film artistik me metrazh të shkurtër»

Nr. Titulli i projektit Shtëpia kinematografike Totali i pikëve
 1 Gëzuar Vitin e Ri 1982 Sofilms 377
 2 Diskofuneral On film Production 362
 3 Gjergj Papadhimitri Film Production 356
 4 Ëndrra e një të vdekuri Gentius Film 350
5 Profesionisti Bunker Film+ 331
 6 Violinisti Ska-Ndal 322
 7 Elena PRO VIDEO 314
 8 Kuq e Zi Grishaj Film Production 313
 9 Popcorn Edit 4 293
 10 Drita e Kuqe Tunnel film 291
 11 Mërgim në rrugën kryesore Animated Society 289
 12 Arta Kaçak 285
 13 Kundra gjigandit EJF Production 258
 14 Pena Gulf Productions 245
 15 Miqtë Partizani Production 240

II- Projektet kinematografike «Film dokumentar»

Nr. Titulli i projektit Shtëpia kinematografike Totali i pikëve
 1 Bijtë e Kainit Anima Pictures 348
 2 Fshati dhe kryqi Ska- Ndal 301
 3 Misioni i panjohur Grishaj Film Production 300
 4 Bekim Fehmiu Cinemania 297
 5 Hey, Frate! Action Production 260
 6 Drita Pelingu Production Cinemania 260
 7 Autograf Sofilms 256
 8 Nëntori i alfabetit Bota Shqiptare 226

 

Bazuar në rezultatin e mësipërm të votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve ka vendosur t’i propozojë Kryetarit të QKK financimin e këtyre projekteve:

• Në kategorinë projekte për filma artistikë me metrazh të shkurtër, të financohen projektet që kanë marrë vlerësimin mesatar mbi 60 pikë.

 1 Gëzuar Vitin e Ri 1982 Sofilms
 2 Diskofuneral On film Production
 3 Gjergj Papadhimitri Film Production
 4 Ëndrra e një të vdekuri Gentius Film
 5 Profesionisti Bunker Film+
 6 Violinisti Ska-Ndal
 7 Elena PRO VIDEO
 8 Kuq e Zi Grishaj Film Production

• Në kategorinë projekte për filma dokumentarë, të financohen projektet që kanë marrë vlerësimin mesatar mbi 55 pikë.

 1 Bijtë e Kainit Anima Pictures
 2 Fshati dhe kryqi Ska- Ndal
 3 Misioni i panjohur Grishaj Film Production
 4 Bekim Fehmiu Cinemania