Filmi «Pain & Glory» i regjisorit spanjoll Pedro Almodovar hap sot edicionin e XVII të TIFF, financuar nga QKK

Gjate kesaj jave do keni mundesine te ndiqni filmat e fundit të Pedro Almodovar, Yorgos Lanthimos, RetrospecTIFF nga Ali Asgari dhe Farnoosh Samadi, të dy anëtare të Akademisë së Artit e Shkencës SHBA, Oscar Nominated Short Films 2019, EFA Nominated Short Films 2018, etj.

Gjithashtu do të keni mundësinë të ndiqni premierat kombëtare të:

  • The Father by Petar Valchanov, Kristina Grozeva | fitues në Karlovy Vary FF 2019
  • Take Me Somewhere Nice by Ena Sendijarevic | fitues në Sarajevo FF 2019
  • Cold November by Ismet Sijarina | Official Competition San Sebastián FF 2018
  • Aga’s House by Lendita Zeqiraj | Official Selection in Karlovy Vary FF 2019
  • Rounds by Stefan Komandarev | Official Competition Sarajevo FF 2019
  • The Van by Erenik Beqiri | Official Competition Cannes FF 2019
  • An Unforgettable Spring in a Forgotten Village by Kushtrim Bekteshi

si dhe filmin mbyllës të TIFF 2019, premierën kombëtare të Open Door, gjithashtu financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë nga Florenc Papas, që kishte premierën botërore dhe official competition në Sarajevo FF 2019.