Shqipëria dërgon «DELEGACIONIN» në OSCAR

Komisioni i ngritur nga QKK ka vendosur unanimisht me shumice absolute votash, në votim te hapur, të zgjedhë filmin «Delegacioni», me regji të Bujar Alimanit dhe skenar të Artan Minarollit, dhe prodhuar nga Emir Turkeshi Gramo, si kandidatin e sivjetshëm shqiptar për “Filmin Artistik Ndërkombëtar” më të mirë në AMPAS.

Pas premierës fitores së çmimit të madh në Varshavë, Delegacioni është përzgjedhur ndërkohë në mbi 16 festivale ndërkombëtare, në të cilat ka fituar 11 çmime.


Albania sends «THE DELEGATION» to the OSCARS

The commission created by ANCC has decided unanimously, in open voting, to choose the feature «The Delegation», directed by Bujar Alimani and written by Artan Minarolli, and produced by Emir Turkeshi Gramo, as this year’s Albanian nominee for best “International Feature Film” at the AMPAS.

After the premiere and big win at Warsaw Film Festival, the Delegation has ben selected in over 16 festivals, in which it was awarded 11 times.


https://www.youtube.com/watch?v=HUhjMF4UB4g