Premiera e filmit artistik «Internimi»

Sot në orën 21:00 në Kinema Millennium, ka premierën shqiptare filmit «Internimi». (97 min)

Një produksion i CineKast, me skenar dhe regji nga Kast Hasa.

Në role protagoniste Klodian Hoxha, Krist Baçi dhe Enxhi Cuku.

Ngjarjet e filmit zhvillohen përgjatë viteve ‘80 kur Shqipëria ishte nën rregjimin komunist. Filmi është xhiruar në Divjakë, Lushnje dhe Ferras. Familja Kulla përpiqet të mbijetojë ndërsa janë të internuar nga rregjimi komunist. Për (Arturin) djalin e familjes, situata vështirësohet më tepër pasi vendbanimi i tij i ri, është pranë shtëpisë së të dashurës së tij (Frida) e cila është e detyruar të fejohet me operativin. Familja vazhdon të jetojë vuajtjet e persekutimit ndërkohë, siç zbulohet më vonë, i sapo riatdhesuari (Nik Nuri) në përpjekje për të ndihmuar familjen, e komplikon situatën më tutje.

Vlerësuar me çmimin “Filmi më i mirë i huaj” në Arizona International Film Festival, USA dhe “Regjia më e mirë” në Riverside International Film Festival, USA.

Ky film debutues i regjisorit Kast Hasa është mbështetur financiarisht nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë.