“Balkan Film Market” – Njoftim për shtyp

Qendra Kombëtare e Kinematografisë ka kënaqësinë t’Ju ftojë të merrni pjesë në BALKAN FILM MARKET 2018 i cili do të zhvillohet në datat 3-7 tetor, në Tiranë.
Me mbështetjen e Qendrës Kombëtare e Kinematografisë, BFM 2018 mbledh profesionistë të sektorit audiovizual nga Evropa dhe vendet e Ballkanit për të ndarë experiencën dhe krijuar bashkëpunime në rajonin tonë të pasur me mundësi të pashfrytëzuara ende.

BFM 2018 është konceptuar si një event unik me tre elementë kryesorë të integruar; edukim, zhvillim dhe bashkëpunim me një qëllim të qartë rritjen e bashkëprodhimit dhe distribucionit kinematografik jo vetëm në Shqipëri por dhe në rajon.

Eventi kryesor PITCH BALKAN do të zhvillohet me datë 5 tetor. Per tu shënuar në BFM 2018 marrin pjesë disa nga personalitetet më të rëndësishme të filmit në Europë, si Andras Muhi – Oscar nomination 2018 apo Andrea Magnani David di Donatello nomination 2018 por edhe kompani te medha si Wild Bunch, Fandango, Intramovies, Heretic apo Tempesta.

Nën patronazhin e EURIMAGES (Fondi i këshillit të Europës për Kinemanë Evropiane), në bashkëpunim me shumë institucione të filmit, sektorit audiovisual dhe kulturës në Shqipëri dhe Evropë, BFM 2018 do të sjellë në Tiranë:

• Institucionet kryesore të filmi dhe sektorit audiovizual në Ballkan dhe Evropë
• Producentët më aktivë në Ballkan
• Distributorët më aktivë që janë të interesuar për produkte ballkanike
• Alumni të Producers on the Move (EFP)
• Përfaqësues nga programet dhe workshopet më të rëndësishme të filmit në rajon dhe Evropë
• Organizatorë dhe përfaqësues të festivaleve të filmit më të rëndësishme në rajon

PROGRAMI:

Data 3 tetor:

Dita e Creative Europe dhe Media Program
Takimi Rajonal Ballkanik i Zyrave Media te Evropes Krijuese që do të përfshijë 3 info session: Support to Film Development Scheme / Support to Film Festival Scheme / Support to Film Education and distribution Scheme

Balkan Film Market çelet me programet:
Albascript Plus (ed. 3) & Pitch Balkan (ed. 2) Mentorët do të fillojnë punën me aplikantët. Përkatësisht 15 projekte të gjatë dhe 5 të shkurtër në Albascript dhe 15 projekte te përzgjedhura në Pitch Balkan.

Special event – Crash course in Pitching with Agathe Berman

Data 4 tetor:

Asambleja e përgjithshme e SEE Cinema Network (event me dyer të mbyllura)16 projekte filmi artistik do të diskutohen. 8 do të fitojnë nga fondi për zhvillim.

Focus ITALY do të përmbledhë panelet e mëposhtme
Panel – CINEMA AND NATURE
“MaTerre” a film project by Matera2019, European Capital of Culture and Rete Cinema Basilicata
Panel – COPRODUCING WITH ITALY
Panel – CHILDREN PROGRAMING

Event Kryesor: PITCH – ALBANIAN MINORITY CO-PRODUCTION Projektet që kanë aplikuar në QKK për skemën e Minority Co-production do të paraqesin projektet para bordit të QKK-së dhe gjithë pjesëmarrësve në BFM.

Data 5 tetor: Dita e PITCH BALKAN

Event Kryesor: 15 projektet e përzgjedhura do të prezantojnë projektet e tyre për gjithe producentët, distributorët dhe të tjerë pjesëmarrës.
Pasdite do të zhvillohen takimet individuale të producentëve me projektet për të cilët interesohen.

Data 6 tetor:

PANEL – Austria
Panel – A short talk about shorts.
BALKAN CO-PRODUCTION DAY me Roma Lazio Film Commission
Panel – BRIDGING THE SEA me Apulia Film Commission
Panel – 20/20 by 2020 Albania

BFM AWARD Ceremony: ANNOUNCEMENT

• BEST PITCH BALKAN
• MINORITY CO-PRODUCTIONS (QKK)
• SEE Cinema Network

Data 7 tetor: ALBASCRIPT PLUS – Mbyllja
Shfaqja e HOLY BOOM me regji të Maria Lafi – bashkëprodhim greko-shqiptar, I mbështetur nga fondit për minority co-production 2017.

Kontakte per shtypin
Koordinatore e BFM Majlinda Tafa: 0674034483, majlinda.tafa@balkanfilmmarket.com
Drejtor i BFM Andamion Murataj

Informacionin e plotë dhe detaje të tjera i gjeni në:
https://balkanfilmmarket.com
https://www.facebook.com/BalkanFilmMarket/