Lista e filmave artistikë (me metrazh të gjatë) që kanë fituar, që janë financuar dhe që janë realizuar me mbështetjen e QKK-së që nga krijimi i saj në vitin 1997.

Që nga krijimi në vitin 1997 deri në vitin 2017 (20 vjet), QKK ka financuar 71 filma të gjatë.

Lista e Filmave të realizuar 1997 -2015

1 Nata 1997
2 Bolero 1997
3 Dasma e sakos 1998
4 Porta Eva 2000
5 Funeral Biznes 2000
6 Tirana viti 0 2001
7 Parrullat 2001
8 Misteret e Butrintit 2002
9 Nata pa hënë 2003
10 Ëndërr dimri (Yllka) 2003
11 Syri magjik 2004
12 Lule të kuqe lule të zeza 2004
13 I dashur armik 2005
14 Mao-Ce-Dun 2006
15 Gjoleka djali i Abazit 2006
16 Koha e kometës 2008
17 Trishtimi i zonjës Shnaider 2008
18 Kronikë provinciale 2009
19 Lindje-Perëndim-Lindje 2009
20 Ne dhe Lenini 2009
21 Sekretet 2009
22 Gjallë 2009
23 Muajt e mjaltit 2009
24 Shqiptari 2010
25 Ballkan Bazar 2011
26 I huaji (Maja) 2011
27 Pharmakon 2011
28 Out of Touch 2011
29 Amnistia 2011
30 Agon 2012
31 Ada 2013
32 Amsterdam Express 2014
33 Amanet 2014
34 Bota 2014
35 Engjëjt janë larg 2015

Lista e filmave të financuar 2015 – 2017

36 Krom / Chromium 2015  realizuar
37 Ndërkombëtarët / The Internationals 2015  montazh
38 Të thyer / Broken 2015  realizuar
39 Përtej detit / Across the Sea 2015  realizuar
40 Hija e diellit / Shadow of the Sun 2015  prodhim
41 Sex, përrallë dhe celular / No Country for Fairy Tales 2015  realizuar
42 Dita zë fill / The Daybreak 2015  realizuar
43 Bunker / Bunker 2015  montazh
44 Pranverë e paharruar në fshatin e harruar / An Unforgettable Spring in the Forgotten Village 2015  montazh
45 Të tretunit / The Vanished 2015  përgatitje
46 Martesa / The Marriage 2015  realizuar
47 Elvisi kthehet në shtëpi / Elvis walks home 2016  montazh
48 Delegacioni / The Delegation 2016  montazh
49 Damari / The Vain 2016  pending
50 Streha me reve / A Shelter Among the Clouds 2016  përgatitje
51 Hije / Shadows 2016  realizuar
52 Yjet e të ardhmes / Stars of the Future 2016  montazh
53 Mos / Don’t 2016  montazh
54 Legjenda e bastunit / The Legend of the Cane 2016  pending
55 Cirku fluturues / The Flying Circus 2016  pending
56 Burri i shtëpisë / The Man of the House 2016  pending
57 7 ditë / 7 Days 2016  realizuar
58 Njeriu i dosjeve / Cold November 2016  montazh
59 Shpia / The House 2016  përgatitje
60 Fusha e mëllenjave / The Field of Black Birds 2016  montazh
61 Bolero në vilën e pleqve / Bolero in the Elder’s Villa 2017  përgatitje
62 Liqeni im / My Lake 2017  përgatitje
63 Portreti i pambaruar i Klara Bellinit / The Unfinished Portrait of Klara Bellini 2017  përgatitje
64 Vera pa kthim / Waiting for the Summer 2017  përgatitje
65 Derë e hapur / Open Door 2017  përgatitje
66 Nik / Nik 2017  përgatitje
67 Testamenti / The Testament 2017  përgatitje
68 3 luanë drejt Venecias / 3 Lions Heading Venice 2017  përgatitje
69 Xixëllonjat / The Fireflies 2017  përgatitje
70 Love / Love 2017  përgatitje
71 Nji prej nesh / One of Us 2017   përgatitje