Facts and Figures : Përfituesit shqiptarë për vitin 2016 ( deri tani) nga Evropa Krijuese, nën programi Media.

42.600 Euro është totali i deritanishëm që aplikantët shqiptarë kanë mundur të përfitojnë nga thirjet për propizime të nën – programit Media të Evropës Krijuese për vitin 2016 (në vetëm një vit pjesmarrje në këtë program), si dhe një numër i mire kineastësh (profesionistë dhe të rinj shqiptarë) të trajnuar në qendrat evropiane ekselente të kinematografisë.

Facts and Figures : Përfituesit shqiptarë për vitin 2016 ( deri tani) nga Evropa Krijuese, nën programi Media.

Call for proposal “DISTRIBUTION selective scheme” 2015.
Company: EMPIRE SHPK ( Imperial Cinema Network”
Project: PHANTOM BOY
Contribution by the European Commission for Albanian Applicant: 3.000.00 euro

Call for proposal “DEVELOPMENT of Single Project” 2015.
Company: ART FILM
Project: THE DELEGATION
Contribution by the European Commission for Albanian Applicant: 30.000.00

Call for proposal “Audience Development” 2015. 
Lead partner : AL Cine Greece. 
Albanian Project Partner: Adriapolis Institute & Tirana International Film Festival. 
Project title: “Cine Caravan: Culture City Cinema”
Total project budget and contribution from the European Commission: 56.700.00 Euro
Contribution by the European Commission for the Albanian applicant: 9.600.00 Euro

Duke qenë se ndodhemi në mbyllje të vitit 2016, me një cikël thirjesh për propozime të hapura për sektorin e industrisë krijuese në programin Evropa Krijuese – Media, do të dëshëronim të sillnim në vëmendjen tuaj disa fakte të thjeshta, për t`Ju motivuar në aplikimin tuaj në thirjet e ndryshme deri në muajin dhjetor 2016. 


Kush impenjohet ka suskes: 

42.600 Euro është totali i deritanishëm që aplikantët shqiptarë kanë mundur të përfitojnë nga thirjet për propizime të nën – programit Media të Evropës Krijuese për vitin 2016, (në vetëm një vit pjesmarrje të Shqipërisë në këtë program). Ndërkohë që një numër i mirë kineastësh shqiptarë ( rreth 12 ) kanë përfituar indirekt nga ky program, kurse formimi profesionale në qendrat më të shquara Evropiane të trajnimit profesional në fushën e audiovizionit dhe kinematografisë.

Përgjatë 2016, ka pasur gjithashtu një numër të lartë aplikimesh në thirjet për zhvillimin e filmit dhe mbështetje ndaj festivaleve të filmit por që kane rezultuar jo të suksesëshme.  

Ne presim më shumë aplikime për vitin 2017, ndaj mbetemi në dispozicionin tuaj për cdo kërkesë tuajën. 

Duke falenderuar institucionet Ministria e Kulturësi dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë për kontributin e tyre me qëllim pjesmarrjen e Shqipërisë në nën progrmain Media të Evropës Krijuese, 

me respekt
Media Desk Albania