DITËT E FILMIT SHQIPTAR NË ZAGREB, KROACI


DITËT E FILMIT SHQIPTAR NË ZAGREB, KROACI
organizohen më 5 – 7 Prill 2016 
nga Shoqata Shqiptaro Kroate me bashkëpunimin e Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit. 

5 filma të suksesshëm shqiptarë do të shfaqen në sallën e madhe në KINO EUROPA, sallë me më shumë se 500 vende, në qendër të Zagrebit, në zonën pedonale, një sallë kult i kinematografisë klasike në Kroaci. Regjisorja Iris Elezi do të jetë e ftuar në ceremoninë e hapjes dhe të prezantimit të filmit të saj BOTA. Në program:

1. BOTA, Elezi, Logoreci 2015
2. ALIVE, Minarolli 2019
3. LINDJE PERËNDIM LINDJE, Xhuvani 2009
4. SHQIPTARI, Naber, 2010
5. PËRRALLE NGA E KALUARA, version i restauruar, Anagnosti, 1987