ARTAN MINAROLLI | FILMOGRAFI

ARTAN MINAROLLI | FILMOGRAFI
2009 – Skenarist, regjisor, producent i filmit të gjatë “Gjallë/Alive, bashkëpunim Shqipëri-Austri-Francë.

2005 – Regjisor i filmit të gjatë “Kronikë Provinciale”, bashkëpunim


Shqipëri-Francë-Itali

2004 – Skenarist, regjisor, producent i filmit të gjatë artistik “Nata pa

Hënë/Moonless Night”, bashkëpunim Shqipëri-Francë.

1995 – Skenarist dhe regjisor filmit të gjatë artistik “Plumbi prej

plasteline”.

1994 – Skenarist dhe regjisor i filmit artistik “100%”.

1991 – Regjisor i dokumentarit “Për një centimetër”.

1986-1993 – As/regjisor në 8 filma artistikë të prodhuar nga Alba Film Studio.

ÇMIME DHE PJESEMARRJE TE TJERA NE FESTIVALE DHE AKTIVITETE TE TJERA KINEMATOGRAFIKE

“Nata pa hënë/Moonless Night”

– « Best Film » në Roma MedFilm Festival, Itali

– “Best Film” në Trenton Film festival, New Jersy, USA

– Premiere Botërore në Rotterdam Film Festival

– Konkurim zyrtar në Moscow Film Festival

– Konkurim zyrtar në Valencia Film Festival

– Konkurim zyrtar në Bordeaux Film Festival

– Konkurim zyrtar në Oslo Film Festival

– Konkurim zyrtar në MedFilm Roma

– Konkurim zyrtar në Trenton Film Festival

– Konkurim zyrtar në Naples Film Festival

– Konkurim zyrtar në Black Sea International Film Festival, Rumania

– Konkurim zyrtar në Alexandria Film Festival

– Konkurim zyrtar në New Delhi International Film Festival

– Konkurim zyrtar në Wiesbaden Film Festival

– Konkurim zyrtar në Tautan Film Festival

– Konkurim zyrtar në Cinemed Montpellier – Seksioni Perspective

– Thessalonica Film Festival – Ballkan Survay

“Gjallë/Alive”

– Çmim Special në Kottbus International Film Festival

– Rotterdam Film Festival – Premirë Botërore

– Karlovy Vary International FilmFestival – Premierë Evopiane dhe konkurim zyrtar

– Çmim Special në Durrës International Film Festival

– Technical Achievement Award in Montpellier Film Festival

– Palm Springs International Film Festival – Konkurim Zyrtar

– See Fest Los Angeles – Konkurim Zyrtar

– Foreign Language Film Nominee AMPAS, 2009

– Konkurim zyrtar në Pusan Film Festival

– “Menzione Speciale” për dokumenarin “Për një centimetër” në International Sport Film Festival, Torino

– Konkurim zyrtar për filmin”Plumbi prej Plasteline” në Cottbus Film Festival – Germany

– Konkurin zyrtar per filmin “100%” në International Film Festival në Trieste

– “Kupa e Presidentit” për filmin “Plumbi prej Plasteline” në Eurofilm – Festival of Luhashevic – Czech Republic

– Projekti i filmit “Profesori shëtit pak” ka fituar “Prize For Developing” in Ballkan Fund – International në Film Festival of Thessalonica-Greece

– Projekti për filmin “Nata pa Hënë” ka marrë pjesë në konkurimet Zyrtare të Projekteve dhe ka fituar fonde zhvillimi në Fonds D’Sud, Montpellier, HBF

– Projekti per filmin “Gjallë” ka marrë pjesë dhe ka fituar fonde për zhvillim në Fonds D’Sud, HBF, B2B, Montpellier, Global Initiative, Visionsudeast, B2B.