NJOFTIM

Këshilli Miratues i Projekteve, u mblodh sot, më datë 7.12.2015, për të shqyrtuar projektet për filmat artistikë me metrazh të shkurtër, të animuar dhe dokumentarë të paraqitur në konkurim deri në datën 30 Shtator 2015. Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve kualifikoi për konkurim këto projekte:

I. Filma artistikë me metrazh të shkurtër:

1. “Ata”, skenari Emiljo LEKA, Anis LEKA, regjia Emiljo LEKA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Albasky Film”.
2. “Blu”, skenari dhe regjia Edmond MANDRO, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Grishaj Film Production.”
3. “Contromano”, skenari dhe regjia Andamion MURATAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Lissus Media”.
4. “Jetë përballë”, skenari dhe regjia Viron ROBOCI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “d’ART”.
5. “Motër e vëlla”, skenari Vladimir PRIFTI, regjia Irdit KASO, paraqitur nga shtëpia kinematografike “EuroFilm”
6. “Një histori dashurie”, skenari dhe regjia Ylljet ALIÇKA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.
7. “Online”, skenari Ermir NIKA, regjia Besnik BISHA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “A.A.”.
8. “Rënia”, skenari dhe regjia Belina JANO, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Animated Society”.
9. “Thesari”, skenari dhe regjia Geris FILIPI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Teatër TV Studio”.

II. Filma dokumentarë:

1. “Dritë”, skenari dhe regjia Yllka GJOLLESHA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “A. Daja”.
2. “Ngjarje pa lëvizje (Teatri ne Flakë)”, skenari dhe regjia Ervin ÇOBA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “ALBASKY Film”.
3. “Koha e palikulës”, skenari Natasha LAKO, Mevlan SHANAJ dhe regjia Mevlan SHANAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Zig-Zag”.
4. “Lamtumirë bunkerëve të Hoxhës”, skenari dhe regjia Algert SKËNDERI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Nostalgia Film”.
5. “Të burgosur pa burg”, skenari Ardita BALAJ, regjia Verjana ABAZAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Filter Film”.
6. “Fuqia e sportit”, skenari Tan KAZAZI, Fabio BEGA, Ajola DAJA, regjia Tan KAZAZI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Black Box”.
7. “Epos”, skenari Shaban SINANI, regjia Ylli PEPO, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Grishaj Film Production”.
8. “Kërcim mbi re”, skenari Naomi UMAN, Iris ELEZI, regjia Naomi UMAN, paraqitur nga shtëpia kinematografike “I’s Continuum”.
9. “Oxhaqe të shuara”, skenari Enver KUSHI, regjia Donika MUÇI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Action Production”.
10. “Piro Mani, emblema e teatrit”, skenari Bashkim KOZELI, regjia Pëllumb DERVISHI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Cinemania”.
11. “Saga e Dinejve”, skenari Luan RAMA, Enver KUSHI, regjia Kujtim GJONAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare”.

III. Filma të animuar:

1. “Bonboni Pelivoni”, skenari Arben SHAKA, regjia Rikarda NOVA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Cinemania”.
2. “Kaini”, skenari dhe regjia Shaqir VESELI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Pika Pro”.
3. “Këngë e pandërprerë dashurie”, skenari Petrit RUKA, regjia Ergys FAJA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ”.
4. “Një histori”, skenari Eridon PASHAJ, regjia Albana SHOSHI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ”.
5. “Qeni i pangopur”, skenari Kosta ZHONGA, regjia Jani ZHONGA, Kosta ZHONGA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “MadiArt”.
6. “Ritual në errësirë”, skenari dhe regjia Elton VOGLI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Creative Box”.

Sipas parashikimit të bërë në rendin e ditës, autorët dhe producentët prezantuan projektet e tyre. Më pas KMP diskutoi për projektet. Pas kryerjes së procedurës së votimit, bazuar edhe në vlerësimet teknike të bëra nga Komisioni Financiar, Këshilli i Miratimit të Projekteve me shumicë votash

V E N D O S I:

I. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e projekteve kinematografike për filma artistikë me metrazh të shkurtër si më poshtë:

1. “Ata”, skenari Emiljo LEKA, Anis LEKA, regjia Emiljo LEKA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Albasky Film”. 
2. “Motër e vëlla”, skenari Vladimir PRIFTI, regjia Irdit KASO, paraqitur nga shtëpia kinematografike “EuroFilm”. 
3. “Një histori dashurie”, skenari dhe regjia Ylljet ALIÇKA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”. 

II. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e projekteve kinematografike për filma dokumentarë si më poshtë:

1. “Dritë”, skenari dhe regjia Yllka GJOLLESHA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “A. Daja”. 
2. “Kërcim mbi re”, skenari Naomi UMAN, Iris ELEZI, regjia Naomi UMAN, paraqitur nga shtëpia kinematografike “I’s Continuum”. 
3. “Ngjarje pa lëvizje (Teatri në Flakë)”, skenari dhe regjia Ervin ÇOBA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “ALBASKY Film”. 
4. “Koha e pelikulës”, skenari Natasha LAKO, Mevlan SHANAJ dhe regjia Mevlan SHANAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Zig-Zag”. 
5. “Oxhaqe të shuara”, skenari Enver KUSHI, regjia Donika MUÇI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Action Production”. 
6. “Saga e Dinejve”, skenari Luan RAMA, Enver KUSHI, regjia Kujtim GJONAJ, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare”. 

III. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e projekteve kinematografike për filma të animuar si më poshtë:

1. “Kaini”, skenari dhe regjia Shaqir VESELI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Pika Pro”. 
2. “Ritual në errësirë”, skenari dhe regjia Elton VOGLI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Creative Box”. 
3. “Bonboni Pelivoni”, skenari Arben SHAKA, regjia Rikarda NOVA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Cinemania”. 
4. “Një histori”, skenari Eridon PASHAJ, regjia Albana SHOSHI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ”.