Njoftim
Sot në datën 13.10.2015, në ambjentet e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë , u mblodh Këshilli i Miratimit të Projekteve për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma me metrazh të gjatë, vepër e parë.
Sipas përcaktimit të bërë në rendin e ditës, producentët dhe autorët e projekteve në konkurim prezantuan projektet e tyre. Më pas KMP, diskutoi për projektet. Pas kryerjes së proçedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve vendosi:
I- T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve:
1. “Legjenda e bastunit”, skenari Mihal Rama, Xhosli Rama, regjia Xhosli rama, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Erë Film”.
2. “Cirku Fluturues”, skenari dhe regjia Fatos Berisha, paraqitur nga shtëpia kinematografike “B2 Agency”.
3. “Burri i shtëpisë”, skenari dhe regjia Andamion Murataj, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Lissus Media”.
4. “Shtatë ditë”, skenari Genc Përmeti dhe regjia Erion Bubullima dhe Genc Përmeti, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Ska-Ndal”.
II – T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin për zhvillimin projektit kinematografik:
1“Tre luanë në Venecia”, skenari dhe regjia Jonid Jorgji, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.