Se kinematografia shqiptare po shënon përparim edhe përtej kufinjve, e tregon suksesi i fundit

Shtëpitë filmike “Klube Studios”, “Lissus Media” dhe “On Film Production” kanë arritur që të jenë fitues të projektit “Memoria” në Bari të Italisë.
Në konkurrim ishin gjithsej 50 projekte secila më kualitative se tjetra dhe në të pati gjashtë fitues, tri prej të cilëve shqiptarë.
Shtëpitë filmike shqiptare në këtë konkurs morrën pjesë si rezultat i bashkëpunimit që u lidh vitine kaluar në Otranto mes Qendrës Kombëtare Kinematografike të Shqipërisë dhe Apulia Film Comission.
Ndryshe edhe në të kaluarën kinematografia shqiptare ka pasur suskese jashtë vendit, me filma dhe aktorë që janë prezantuar me sukses në arenën ndërkombëtare.
Si do që të jetë, pavarësisht sukseseve, kinematografia shqiptare vazhdon të vuajë nga investimet e vogla që edhe e diktojnë kualitetin e filmave që prodhohen nga shqiptarët në përgjithësi. /LauretaDula/Telegrafi/
http://telegrafi.com/kinematografia-shqiptare-triumfon-ne-itali/