CO-PRODUCTION MARKET From CineLink

CO-PRODUCTION MARKET From CineLink to competition Two previous CineLink projects are in competition at Sarajevo Film Festival this year – Daybreak, which has its world premiere here, and Hostages, which premiered at Berlinale in February. We talked to their creators. DAYBREAK participated in CineLink Co-Production Market in 2014 and will now have its world premiere in competition at Sarajevo Film Festival. It’s the debut feature by Albanian director Gentian Koçi who is also the writer and producer of the film, and a co-production with Greece. What did participating in CineLink mean for your project? – For me it was the first time I participated in a co- production market with a project. I had a lot of meetings with producers who were interested, and also with sales agents, but in 2014 I was more focused on producing the film than on selling it. After CineLink, Graal Films became my co-producer in Greece. I wanted to make this film in a very intimate way, not with a big crew, and we decided to make it with just two producers. – CineLink really opened doors for me. It helped me not just for the first project, but also to get contacts for my next projects. The name of CineLink has got me visibility and helped when I applied to get funds internationally and in Albania. We later got money from Eurimages, Albanian National Centre of Cinematography, Greek Film Center and others. I think CineLink is the right place to start a film project. This is your world premiere – what are your expectations, and how will it be shown afterwards in Albania and beyond? – I am very curious, I hope the audience likes it… We are thinking of showing the film after one or two months in Albania, in theaters and in festivals, and after that in Greece. But we also have confirmations for other festivals, which I can’t talk about yet, so we’ll see. Wide Management is selling the film. Are you working on any new projects now? – I’m working on a new story now, I just am starting to think about and write it. But now my mind is focused on Sarajevo Film Festival… It’s a very important festival. I really hope to present my next film at CineLink – it’s my strategy now! CINE LINK INDUSTRY DAYS MAGAZINE | AUGUST 2017

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

Të nderuar producentë!

Ju informojmë se janë hapur thirrjet për aplikim në SEE Cinema Network – sezoni 2017.

 • Projekte kinematografike të metrazhit të gjatë (për zhvillim) që kanë bashkëprodhim me të paktën një nga shtetet e SEE CN.
 • Projekte kinematografike të metrazhit të shkurtër (për prodhim)

Jeni të lutur të paraqsni projektet tuaja pranë QKK-së. Projektet filmike duhet të paraqiten në anglisht sipas rregullores së SEE CN.

Dosja që përmban dokumentat e listuar në rregulloren sipas zhanrit përkatës i dërgohet QKK-së në adresën info@nationalfilmcenter.gov.al dhe info.qkk@gmail.com brenda datës 30 shtator.

Rregulloren e plotë të SEE Cinema Network, dokumentat dhe formularin e aplikimit për shkarkim, i gjeni duke klikuar në linkun e mëposhtëm:

SEE Cinema Network – Documents

Proçedura e aplikimit:

 1. Dosja e aplikantit dërgohet me email në QKK
 2. QKK kontrollon dosjen për parregullsi
 3. Dosja u dërgohet me email përfaqësuesve të vendeve anëtare të SEE CN.
 4. Në mbledhjen e nëntorit, përfaqësuesit e vendeve anëtare diskutojnë dhe votojnë mbi projektet.
 5. Pas shpalljes së projekteve fituese (1 projekt nga çdo vend anëtar), SEE CN fillon proçedurat për lidhjen e kontratës me producentin e deleguar të projektit.

Për çdo informacion, paqartësi apo ndihmë, ju lutem të më kontaktoni gjatë përgatitjes së dosjes.

Me respekt,

Majlinda Tafa

Marrëdhëniet me Jashtë & Shtypin

QKK

 

English Version

The Albanian National Center of Cinematography announces the open call for applications for the 2017 season at SEE Cinema Network.

Application for support may be filed for:

 • Short film production
 • Feature film development

at info@nationalfilmcenter.gov.al and info.qkk@gmail.com until September 30, 2017.

For any information or help, please contact me during the application process.

Majlinda Tafa

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

DAYBREAK – Invitation

MV5BNjEzZjI5NjctYjcxNS00M2M5LTg2ZmUtOTM2OThhZTQzZGUzXkEyXkFqcGdeQXVyMjI1ODgwNjE@._V1_SY1000_CR0,0,682,1000_AL_
ANCC is glad to inform you that the Albanian-Greek debut feature, by Gentian KOÇI, supported by Eurimages, was selected at the main competition in Sarajevo.

The world premiere in on the 13th at the National Theater.

If you are in Sarajevo join us; on the 13th at 22:30 for Late Night Drinks at Kino Meeting Point – hosted by Albanian National Center of Cinematography in honor of the world premiere of Daybreak by Gentian KOÇI!

See you in Sarajevo!

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

KROM by Bujar Alimani

KROM by Bujar Alimani – 2015

KARLOVY VARY , CZECH REPUBLIC / East of the West competition for 1 Prize/ july 2015

MANAKI BROTHERS, MACEDONIA Official Competition for the Best Award / sept 2015

HAMBURG FILM FESTIVAL , GERMANY official Competition for 1 prize/ oct 2015

MONTPELLIER FILM FESTIVAL, FRANCE / Panorama for 1 Prize / oct 2015

SEGOVIA FILM FESTIVAL , SPAIN Official Competition for 1 Prize/ oct 2015

EDUCATION FILM FESTIVAL, EVREUX NORMANDY , FRANCE off competition / nov 2015

MEDITERRANEAN FILM FESTIVAL BRUXELS, BELGIUM official comp for 1 Prize / dec 2015

MUNICH FILM FESTIVAL. GERMANY official competition for 1 Prize / jan 2016

FESTIVAL DE CINEMA EUROPEO – Lecce –ITALY official competition/ april 2016

GOLDEN LINDEN FILM FESTIVAL- BULGARIA / may 2016

DEA OPEN AIR FILM FESTIVAL – ALBANIA/ july 2016

OTRANTO FUND FILM FESTIVAL – ITALY / sept 2016

MEDITERRANEAN INT FILM FESTIVAL ALEKSANDRIA – EGYPT / sept 2016

ALBANIAN FILM WEEK – NEW YORK / sept 2016

EAST EUROPE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL BERLIN / may 2017

AWARDS

CRITCS AWARD – OTRANTO FILM FESTIVAL

JURY PRIZE – ALEKSANDRIA FILM FESTIVAL

BEST FICTION – ALBANIAN FILM WEEK

BEST DIRECTOR – ALBANIAN FILM WEEK

BEST ACTOR / KASEM HOXHA- ALBANIAN FILM WEEK

BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – YOUNG JURY -EAST EUROPE INT FILM FEST / BERLIN

BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – EAST EUROPE INT FILM FESTI / BERLIN

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Premierë dokumentari "Një ciceron për historinë", regjia Saimir Kumbaro

Albasky Film, organizon premierën e filmit dokumentar “Nje ciceron për historinë”, me regji të z. Saimir Kumbaro dhe producent z. Paskal Semini.

Kur?       E hënë, datë 10.07.2017, ora 20:00

Ku?         Ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi.

Filmi është realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë

FTESE - Nje Ciceron per Historine

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Njoftim

Këshilli Miratues i Projekteve të filmave të animuar i perbere nga anëtarët:

Znj. Suzana VARVARICA KUKA, Z. Adrian ISUFI, Znj. Alda BARDHYLI, Z. Helidon HALITI, Z. Besnik SHPATA

u mblodh sot, më datë 30.06.2017, në mbledhjen me këtë rend dite:

1. Shqyrtimi i projekteve për filma të animuar, të depozituar deri në datën
14.10.2016, e të plotësuara sipas kërkesës së KMP.

2. Shqyrtimi i projekteve kinematografike për filma të animuar të kategorisë indipendent, të depozituar deri në datën 31.03.2017.

Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar:

“Vogëlushja prej bore”, skenari Ajola DAJA, regjia Megi KARAJ, paraqitur nga produksioni “A.R.” p.f.
“Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k.
“Mirënjohja”, skenari Kujtim GJONAJ, regjia Bertrand SHIJAKU, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare” sh.p.k.,
“Koha tjetër”, skenari dhe regjia Stefan TAÇI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Papadhimitri Film Production” sh.p.k.
Gjithashtu, Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar të kategorisë Indipendent:
“Lakmia”, skenari Marius Gaçe, regjia Eni Gjoni, producent “Cinemania” p.f.;
“Historitë e qenit Piku”, skenari Artur Dauti, regjia – studentë Universiteti “Luigj Gurakuqi”, producent “Projekt SXHJ” sh.p.k.;
“Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k.

Pasi i shqyrtoi projektet, KMP vendosi:

I. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar:

“Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k.

II. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar- Indipendent:

“Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

QKK lOGO GODINA

Këshilli Miratues i Projekteve të filmit artistik dhe dokumentar, u mblodh sot, më datë 29.06.2017, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër dhe dokumentar).

 

Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve

V E N D O S I:

T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve kinematografike të kategorisë Indipendent:

 

 1. Filma me metrazh të gjatë, Indipendent

 

 • “Të burgosur pa burg”, skenari dhe regjia Verjana Abazaj, producent “Mov(i)e On” p.f.

 

 • “Njeriu me Këmishë” skenari Luan Kryeziu, regjia Luan Kryeziu, Endrit Delisula, producent “Videoline” sh.p.k.

 

 • “Contromano 4 Albania”, skenari dhe regjia Andamion Murataj, producent “Lissus Media” sh.p.k.

 

 • “Gangsteri perfekt”, skenari dhe regjia Andi Deliana, producent “Action Production” sh.p.k.

 

 • “Një jetë me ty”, skenari dhe regjia Erion Kame, producent “Black Box” sh.p.k.

 

 • “Pengu”, skenari dhe regjia Saimir Gongo, producent “Shows and Publicity Production” sh.p.k.

 

 • “Emili”, skenari dhe regjia Ajola Daja, producent “A.R.Production” p.f.

 

 

 1. Filma artistikë me metrazh të shkurtër Indipendent

 

 • “Gjergj, the funeral crasher”, skenari dhe regjia Albana Kozeli, producent “edit4” p.f.

 

 • “Poeti”, skenari Ylljet Aliçka, regjia Atina Laço, producent “Teo Film” sh.p.k.

 

 • “Agamemnoni”, skenari dhe regjia Ergys Lubonja, producent “O2 Movie Production” p.f.

 

 • “Rrugës”, skenari dhe regjia Irdit Kaso, producent “Hija Films” p.f.

 

 • “Femrat”, skenari dhe regjia Elkjana Gjipali, producent “Ejf Production” sh.p.k.

 

 • “Popcorn”, skenari dhe regjia Blerina Goce, producent “edit4” p.f.

 

 • “Elisa”, skenari dhe regjia Erenik Beqiri, producent “Anima Pictures” sh.p.k.

 

III. Filma dokumentarë Indipendent

 

 1. “Viola, pikturë, letërsi” skenari dhe regjia Ervin Çoba, producent “Koncentrat” p.f.

 

____________________________________________________________________________________________

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Njoftim në lidhje me zbatimin e VKM-së nr. 473, datë 01.06.2017

NJOFTIM

Qendra Kombëtare e Kinematografisë, në zbatim të VKM-së Nr. 473, datë 01.06.2017 për “Marrjen e masave dhe monitorimin e veprimtarisë, sjelljes apo përdorimit të burimeve njerëzore, financiare dhe logjistike të administratës shtetërore, gjatë proçesit zgjedhor për zgjedhjet në Kuvendin e Shqipërisë për vitin 2017” me urdhër të titullarit Z. Ilir Butka, ngrihet Grupi i Monitorimit, i përbërë si më poshtë, ku ju kërkojmë të raportoni shkeljet e konstatuara nga ana e punonjësve të QKK-së:

 1. Ilir BUTKA (Kryetar)
 2. Arben LAMI (Anëtar)
 3. Marjela ZAJMI (Anëtare)

Kontakti i Titullarit të Institucionit

Ilir Butka / Kryetar
Email: ilir.butka@nationalfilmcenter.gov.al
Telefon: (04)2378004

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nisin xhirimet e filmit artistik të shkurtër "DIETA".

Më 10 qershor nisën xhirimet e filmit artistik me metrazh të shkurtër, titulluar “DIETA”.

Ky projekt me skenar dhe regji nga Vivian Rama, realizohet nga shtepia kinematografike “Erëfilm”, me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë.

I urojmë suksese ekipit!

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Shqipëri – Itali, Bashkëprodhimet e filmave

Filma artistikë të gjatë 

 1. L’America / Gianni AMELIO / Mario e Vittorio Cecchi Gori  / MIBACT / QKK – 1994
 2. Hotel DAJTI / Carmine FORNARI / CAVIAR PRODUZIONI / MIBACT/ Fasada – 2001
 3. Letra Ere / Edmond BUDINA / ASP, Dodici Dicembre, Erafilm / MIBACT -2003
 4. I Dashur Armik / Gjergj Xhuvani / Akkord Film, AGV, Les Films de Cinéma /QKK -2003
 5. Lindje Perëndim Lindje / Gjergj XHUVANI / High Point, AGV & Fast Rewind / MIBACT / QKK – 2009
 6. Muajt e Mjaltit / Goran PASKALJEVIC   – Nova Film, SkaNdal / AFC / QKK -2009
 7. Ballkan Bazar / Edmond BUDINA / Erafilm, Mediaplex Italia / QKK -2011
 8. Amanet / Namik AJAZI / Mediavision, C.I.C. Communications / QKK – 2014
 9. BOTA / I. ELEZI & Th. LOGORECI / Erafilm, Partner Media / MIBACT / QKK -2014
 10. Burrneshat / Vergine Giurata / Laura BISPURI – Vivo Film, Colorado Film Prod., Bord Cadre Films, Erafilm / MIBACT -2015
 11. Ëngjëjt Janë Larg / Gjergj XHUVANI / OnFilm Prod., Buka / QKK -2015
 12. Të Thyer / Edmond Budina / B Film, Revolver, K.T.FILM&MEDIA / MIBACT / QKK – 2016
 13. Rimetti a nostri debiti / Antonio Morabito / La Luna Srl, Peacock Film Ag, SkaNdal, Agresywna Banda / MIBACT / QKK -2016
 14. Streha mes reve / Robert Budina / Erafilm, / QKK – 2017
 15. Il Portreto Incompiuto di K.B. / Namik Ajazi / Mediavision, Movimento Film / MIBACT / QKK -2017

Filma artistikë të shkurtër ne bashkepunim me AFC

 1. Contromano / Andamion MURATAJ / Lissus & AFC – 2014
 2. Sue Proprie Mani / Adrian PACI & Roland SEJKO / Propaganda & AFC – 2014
 3. HUMANISTA  / Nico ANGIULI & Fabrizio BELLOMO / OnFilm Prod. & AFC -2014

Filma dokumetarë të gjatë 

 1. La Nave Dolce / Daniele VICARI / Indigo, AFC, Rai, SkaNdal – 2012
 2. Anija/La Nave / Roland SEJKO /Propaganda, Ist. Luce / QKK – 2012
 3. Pritja /L’Attesa / Roland SEJKO / Digitalb, Ist. Luce / QKK – 2015

Bashkëpunime me prezencë italiane në staf

 1. Albania-Italia (short) / Redi Treni / OnFilm Prod. – 2010
 2. Para Perëndimit (short) / Kled Kapexhiu / A.A. Film Com – 2012

MIBACT – MINISTERO DEI BENI E DELLE ATTIVITÀ CULTURALI E DEL TURISMO, DIREZIONE GENERALE CINEMA
AFC – APULIA FILM COMMISSION
QKK – QENDRA KOMBETARE E KINEMATOGRAFISE

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn