"DITA ZË FILL" NË OSCAR PËR SHQIPËRINË / DAYBREAK AT THE OSCARS FOR ALBANIA

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se kandidatura zyrtare e Shqipërisë për kategorinë e “Filmit Më të mirë të Huaj”, në edicionin e 90-të të Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) është filmi “Dita zë fill”, me regji dhe skenar të Gentian Koçit, një bashkëprodhim shqiptaro-grek, prodhim i ARTALB FILM në bashkëprodhim me GRAAL FILMS, realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, Qendrës Greke të Filmit, Eurimages, Ministrisë Shqiptare të Kulturës, Radio-Televizionit Publik Shqiptar, Bashkisë së Tiranës si dhe SEE Cinema Network.

DITA ZË FILL pati premierën botërore në Festivalin e Sarajevës, ku fitoi “Zemrën e Sarajevës” për aktoren më të mirë protagoniste.

Daybreak still 1

Albania National Center of Cinematography announces that the Albanian official nominee in the run for “Best Foreign Film”, in the 90th edition of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences is DAYBREAK written and directed by Gentian Koçi, an Albanian-Greek co-production between ARTALB FILM and GRAAL FILMS, financially supported by the Albanian National Center of Cinematography, Greek Film Center, Eurimages, Albanian Ministry of Culture, Albanian Public Radio-Television, Municipality of Tirana and SEE Cinema Network.

DAYBREAK had its world premiere at Sarajevo Film Festival, where it was awarded the Heart of Sarajevo for Best Actress.
Download the press kit here!

Sticky Post Example

This is a sticky post. There are a few things to verify:
 • The sticky post should be distinctly recognizable in some way in comparison to normal posts. You can style the .sticky class if you are using the post_class() function to generate your post classes, which is a best practice.
 • They should show at the very top of the blog index page, even though they could be several posts back chronologically.
 • They should still show up again in their chronologically correct postion in time, but without the sticky indicator.
 • If you have a plugin or widget that lists popular posts or comments, make sure that this sticky post is not always at the top of those lists unless it really is popular.

Thirrje per aplikim

          Njoftim 1. Qendra Kombëtare e Kinematografisë ju njofton hapjen e sezonit të konkurimit për: a) Projekte për filma artistikë me metrazh të shkurtër; b) Projekte për filma artistikë dokumentarë; c) Projekte për filma artistikë të animuar; d) Projekte kinematografike për festivale filmi ndërkombëtar. 2. Në zbatim të ligjit nr. 8096, datë 21.03.1996, “Për kinematografinë”, të ndryshuar, vetëm shtëpitë kinematografike të regjistruara në QKK mund të paraqesin projekte kinematografike për konkurim. 3. Shtëpitë kinematografike, të cilat do të paraqesin projekte në konkurim, duhet të kenë parasysh sa më poshtë: a. Të jenë të rregjistruara në QKK për vitin kalendarik 2018. b. Të vizitojnë faqen web të QKK, si dhe link http://nationalfilmcenter.gov.al/index.php/juridik/rregullore-e-qkk/, në të cilën ndodhet Rregullorja e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, në të cilën përshkruhen rregullat dhe kriteret për aplikimin. 4. Aplikimi i projekteve do të bëhet on line në faqen: www.filmcoproduction.com. 5. Afati i fundit për depozitimin e projekteve (on line) do të jetë data 31.03.2018.
Formular Aplikimi

26 PREMIERAT E FILMAVE TE FINACUAR NGA QKK GJATE VITIT 2017

Filma artistikë me metrazh të gjatë: 1. “Të thyer”, skenari dhe regjia Edmond Budina 2. “Dita zë fill”, skenari dhe regjia Gentian Koçi 3. “Elvis kthehet në shtëpi”, skenari dhe regjia Fatmir Koçi 4. “Bunkeri”, skenari dhe regjia Kastriot Hasa 5. “Tuneli”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Ilir Harxhi 6. “Yjet e së ardhmes”, INDIPENDENT, skenari dhe regjia Edmond Topi Filma minority coproduction: 1. “Martesa”, skenari Blerta Zeqiri, Kreshnik Berisha, regjia Blerta Zeqiri- premierë botërore. 2. “Loja e parave”, skenari dhe regjia Antonio Morabito, premierë botërore. Filma artistikë me metrazh të shkurtër: 1. “I ardhur nga ëndrrat”, skenari dhe regjia Vladimir Prifti, 2. “Një film i premtuar”, skenari dhe regjia Petrit Ruka, 3. “Shtëpia anës rrugës”, skenari dhe regjia Genti Kame, 4. “Gruaja pa kohë”, skenari Shaban SINANI, regjia Donard Hasani 5. “Tirana, 100 km”, skenari dhe regjia Lorin Terezi 6. “Dieta” (113), skenari dhe regjia Vivian Rama 7. “Ujë për trëndafila”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Luli Bitri 8. “Vëthi i munguar”, FINANCIM PËR PASPRODHIM skenari dhe regjia Bujar Alimani Filma dokumentarë: 1. “I fundmi i rilindësve – Josif Bageri”, skenari Miradie Maliqi, Angjelina Xhara, regjia Kujtim Gjonaj. 2. “Muntaz Dhrami, një jetë në bronx”, skenari dhe regjia Petrit Ruka. 3. “Shenjat”, skenari Fatos Baxhaku, regjia Xhoslin Rama 4. “Një ciceron për historinë”, skenari Roland Gjoza, regjia Saimir Kumbaro 5. “Koha e pelikulës- Xhanfize Keko”, skenari dhe regjia Mevlan Shanaj 6. “Lek Tasi”, INDIPENDENT skenari dhe regjia Ervin Çoba 7. “Dritë”, skenari dhe regjia Yllka Gjollesha 8. “Saga e dinejve”, skenari Enver Kushi, Luan Rama, regjia Kujtim Gjonaj Filma të animuar: 1. “Kaini”, skenari dhe regjia Shaqir Veseli 2. “Një histori”, Eridon Pashaj, regjia Albana Shoshi 3. “Ritual në errësirë”, skenari dhe regjia Elton Vogli 4. “Sarah”, skenari dhe regjia Artan Maku   ​
   
 

CO-PRODUCTION MARKET From CineLink

CO-PRODUCTION MARKET From CineLink to competition Two previous CineLink projects are in competition at Sarajevo Film Festival this year – Daybreak, which has its world premiere here, and Hostages, which premiered at Berlinale in February. We talked to their creators. DAYBREAK participated in CineLink Co-Production Market in 2014 and will now have its world premiere in competition at Sarajevo Film Festival. It’s the debut feature by Albanian director Gentian Koçi who is also the writer and producer of the film, and a co-production with Greece. What did participating in CineLink mean for your project? – For me it was the first time I participated in a co- production market with a project. I had a lot of meetings with producers who were interested, and also with sales agents, but in 2014 I was more focused on producing the film than on selling it. After CineLink, Graal Films became my co-producer in Greece. I wanted to make this film in a very intimate way, not with a big crew, and we decided to make it with just two producers. – CineLink really opened doors for me. It helped me not just for the first project, but also to get contacts for my next projects. The name of CineLink has got me visibility and helped when I applied to get funds internationally and in Albania. We later got money from Eurimages, Albanian National Centre of Cinematography, Greek Film Center and others. I think CineLink is the right place to start a film project. This is your world premiere – what are your expectations, and how will it be shown afterwards in Albania and beyond? – I am very curious, I hope the audience likes it… We are thinking of showing the film after one or two months in Albania, in theaters and in festivals, and after that in Greece. But we also have confirmations for other festivals, which I can’t talk about yet, so we’ll see. Wide Management is selling the film. Are you working on any new projects now? – I’m working on a new story now, I just am starting to think about and write it. But now my mind is focused on Sarajevo Film Festival… It’s a very important festival. I really hope to present my next film at CineLink – it’s my strategy now! CINE LINK INDUSTRY DAYS MAGAZINE | AUGUST 2017

Thirrje për aplikim SEE Cinema Network

Të nderuar producentë! Ju informojmë se janë hapur thirrjet për aplikim në SEE Cinema Network – sezoni 2017.
 • Projekte kinematografike të metrazhit të gjatë (për zhvillim) që kanë bashkëprodhim me të paktën një nga shtetet e SEE CN.
 • Projekte kinematografike të metrazhit të shkurtër (për prodhim)
Jeni të lutur të paraqsni projektet tuaja pranë QKK-së. Projektet filmike duhet të paraqiten në anglisht sipas rregullores së SEE CN. Dosja që përmban dokumentat e listuar në rregulloren sipas zhanrit përkatës i dërgohet QKK-së në adresën info@nationalfilmcenter.gov.al dhe info.qkk@gmail.com brenda datës 30 shtator. Rregulloren e plotë të SEE Cinema Network, dokumentat dhe formularin e aplikimit për shkarkim, i gjeni duke klikuar në linkun e mëposhtëm: SEE Cinema Network – Documents Proçedura e aplikimit:
 1. Dosja e aplikantit dërgohet me email në QKK
 2. QKK kontrollon dosjen për parregullsi
 3. Dosja u dërgohet me email përfaqësuesve të vendeve anëtare të SEE CN.
 4. Në mbledhjen e nëntorit, përfaqësuesit e vendeve anëtare diskutojnë dhe votojnë mbi projektet.
 5. Pas shpalljes së projekteve fituese (1 projekt nga çdo vend anëtar), SEE CN fillon proçedurat për lidhjen e kontratës me producentin e deleguar të projektit.
Për çdo informacion, paqartësi apo ndihmë, ju lutem të më kontaktoni gjatë përgatitjes së dosjes. Me respekt, Majlinda Tafa Marrëdhëniet me Jashtë & Shtypin QKK   English Version The Albanian National Center of Cinematography announces the open call for applications for the 2017 season at SEE Cinema Network. Application for support may be filed for:
 • Short film production
 • Feature film development
at info@nationalfilmcenter.gov.al and info.qkk@gmail.com until September 30, 2017. For any information or help, please contact me during the application process. Majlinda Tafa    

DAYBREAK – Invitation

MV5BNjEzZjI5NjctYjcxNS00M2M5LTg2ZmUtOTM2OThhZTQzZGUzXkEyXkFqcGdeQXVyMjI1ODgwNjE@._V1_SY1000_CR0,0,682,1000_AL_ ANCC is glad to inform you that the Albanian-Greek debut feature, by Gentian KOÇI, supported by Eurimages, was selected at the main competition in Sarajevo. The world premiere in on the 13th at the National Theater. If you are in Sarajevo join us; on the 13th at 22:30 for Late Night Drinks at Kino Meeting Point – hosted by Albanian National Center of Cinematography in honor of the world premiere of Daybreak by Gentian KOÇI! See you in Sarajevo!

KROM by Bujar Alimani

KROM by Bujar Alimani – 2015 KARLOVY VARY , CZECH REPUBLIC / East of the West competition for 1 Prize/ july 2015 MANAKI BROTHERS, MACEDONIA Official Competition for the Best Award / sept 2015 HAMBURG FILM FESTIVAL , GERMANY official Competition for 1 prize/ oct 2015 MONTPELLIER FILM FESTIVAL, FRANCE / Panorama for 1 Prize / oct 2015 SEGOVIA FILM FESTIVAL , SPAIN Official Competition for 1 Prize/ oct 2015 EDUCATION FILM FESTIVAL, EVREUX NORMANDY , FRANCE off competition / nov 2015 MEDITERRANEAN FILM FESTIVAL BRUXELS, BELGIUM official comp for 1 Prize / dec 2015 MUNICH FILM FESTIVAL. GERMANY official competition for 1 Prize / jan 2016 FESTIVAL DE CINEMA EUROPEO – Lecce –ITALY official competition/ april 2016 GOLDEN LINDEN FILM FESTIVAL- BULGARIA / may 2016 DEA OPEN AIR FILM FESTIVAL – ALBANIA/ july 2016 OTRANTO FUND FILM FESTIVAL – ITALY / sept 2016 MEDITERRANEAN INT FILM FESTIVAL ALEKSANDRIA – EGYPT / sept 2016 ALBANIAN FILM WEEK – NEW YORK / sept 2016 EAST EUROPE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL BERLIN / may 2017 AWARDS CRITCS AWARD – OTRANTO FILM FESTIVAL JURY PRIZE – ALEKSANDRIA FILM FESTIVAL BEST FICTION – ALBANIAN FILM WEEK BEST DIRECTOR – ALBANIAN FILM WEEK BEST ACTOR / KASEM HOXHA- ALBANIAN FILM WEEK BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – YOUNG JURY -EAST EUROPE INT FILM FEST / BERLIN BEST DIRECTOR AWARD / BUJAR ALIMANI – EAST EUROPE INT FILM FESTI / BERLIN

Premierë dokumentari "Një ciceron për historinë", regjia Saimir Kumbaro

Albasky Film, organizon premierën e filmit dokumentar “Nje ciceron për historinë”, me regji të z. Saimir Kumbaro dhe producent z. Paskal Semini. Kur?       E hënë, datë 10.07.2017, ora 20:00 Ku?         Ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias Marubi. Filmi është realizuar me mbështetjen financiare të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë FTESE - Nje Ciceron per Historine

Njoftim

Këshilli Miratues i Projekteve të filmave të animuar i perbere nga anëtarët: Znj. Suzana VARVARICA KUKA, Z. Adrian ISUFI, Znj. Alda BARDHYLI, Z. Helidon HALITI, Z. Besnik SHPATA u mblodh sot, më datë 30.06.2017, në mbledhjen me këtë rend dite: 1. Shqyrtimi i projekteve për filma të animuar, të depozituar deri në datën 14.10.2016, e të plotësuara sipas kërkesës së KMP. 2. Shqyrtimi i projekteve kinematografike për filma të animuar të kategorisë indipendent, të depozituar deri në datën 31.03.2017. Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar: “Vogëlushja prej bore”, skenari Ajola DAJA, regjia Megi KARAJ, paraqitur nga produksioni “A.R.” p.f. “Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k. “Mirënjohja”, skenari Kujtim GJONAJ, regjia Bertrand SHIJAKU, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare” sh.p.k., “Koha tjetër”, skenari dhe regjia Stefan TAÇI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Papadhimitri Film Production” sh.p.k. Gjithashtu, Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve ka kualifikuar për konkurim këto projekte për film të animuar të kategorisë Indipendent: “Lakmia”, skenari Marius Gaçe, regjia Eni Gjoni, producent “Cinemania” p.f.; “Historitë e qenit Piku”, skenari Artur Dauti, regjia – studentë Universiteti “Luigj Gurakuqi”, producent “Projekt SXHJ” sh.p.k.; “Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k. Pasi i shqyrtoi projektet, KMP vendosi: I. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar: “Macja”, skenari dhe regjia Artur DAUTI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Projekt SXHJ” sh.p.k. II. T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtre të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve për film të animuar- Indipendent: “Legjenda e vendit të shenjtë”, skenari dhe regjia Eliona Thomaraj, producent “Urban Distribution” sh.p.k.

Njoftim – Vendim i KMP-së dt. 29.06.2017

QKK lOGO GODINA Këshilli Miratues i Projekteve të filmit artistik dhe dokumentar, u mblodh sot, më datë 29.06.2017, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër dhe dokumentar).   Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve

V E N D O S I:

T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve kinematografike të kategorisë Indipendent:

 
 1. Filma me metrazh të gjatë, Indipendent
 
 • “Të burgosur pa burg”, skenari dhe regjia Verjana Abazaj, producent “Mov(i)e On” p.f.
 
 • “Njeriu me Këmishë” skenari Luan Kryeziu, regjia Luan Kryeziu, Endrit Delisula, producent “Videoline” sh.p.k.
 
 • “Contromano 4 Albania”, skenari dhe regjia Andamion Murataj, producent “Lissus Media” sh.p.k.
 
 • “Gangsteri perfekt”, skenari dhe regjia Andi Deliana, producent “Action Production” sh.p.k.
 
 • “Një jetë me ty”, skenari dhe regjia Erion Kame, producent “Black Box” sh.p.k.
 
 • “Pengu”, skenari dhe regjia Saimir Gongo, producent “Shows and Publicity Production” sh.p.k.
 
 • “Emili”, skenari dhe regjia Ajola Daja, producent “A.R.Production” p.f.
   
 1. Filma artistikë me metrazh të shkurtër Indipendent
 
 • “Gjergj, the funeral crasher”, skenari dhe regjia Albana Kozeli, producent “edit4” p.f.
 
 • “Poeti”, skenari Ylljet Aliçka, regjia Atina Laço, producent “Teo Film” sh.p.k.
 
 • “Agamemnoni”, skenari dhe regjia Ergys Lubonja, producent “O2 Movie Production” p.f.
 
 • “Rrugës”, skenari dhe regjia Irdit Kaso, producent “Hija Films” p.f.
 
 • “Femrat”, skenari dhe regjia Elkjana Gjipali, producent “Ejf Production” sh.p.k.
 
 • “Popcorn”, skenari dhe regjia Blerina Goce, producent “edit4” p.f.
 
 • “Elisa”, skenari dhe regjia Erenik Beqiri, producent “Anima Pictures” sh.p.k.
  III. Filma dokumentarë Indipendent  
 1. “Viola, pikturë, letërsi” skenari dhe regjia Ervin Çoba, producent “Koncentrat” p.f.
  ____________________________________________________________________________________________