U zhvillua në Tiranë takimi i 3-të i Projektit CIRCE

Projekti CIRCE, “Common Initiatives to pRomote CinEma across Italy-Albania-Montenegro” Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro Programme, i cili bashkon kinematë e rajonit të Puglias, rajonit të Molises, Shqipërisë dhe Malit të Zi, gjatë takimit të tretë të zhvilluar në Tiranë.


Video from the Event – October 29th, 2019


Photos form the Event – October 29th, 2019

Eduart Makri Arben Lami Shqiponja Dauti Marjela Zajmi Endri Prifti Dea Klosi Arben Papadhopulli Alketa Basha Kozeta Kullakshi Marta Colucci Arben Lami Shqiponja Dauti Marta Colucci Eduart Makri Arben Papadhopulli Arben Papadhopulli Eduart Makri Eduart Makri Shqiponja Dauti Eduart Makri Eduart Makri Eduart Makri Arben Lami Arben Lami Shqiponja Dauti Arben Lami Arben Papadhopulli Arben Papadhopulli Dea Klosi Kozeta Kullakshi Majlinda Cani Alketa Basha Arben Papadhopulli Shqiponja Dauti Marjela Zajmi Arben Papadhopulli Marta Colucci Marjela Zajmi Marta Colucci Dea Klosi Dea Klosi Dea Klosi Marta Colucci Kozeta Kullakshi Majlinda Cani Shqiponja Dauti Marjela Zajmi Arben Papadhopulli Marjela Zajmi

Ndahet nga jeta aktorja Shpresa Bërdëllima

Ndahet nga jeta aktorja Shpresa Bërdëllima, një nga emrat më të vlerësuar të teatrit dhe kinematografisë shqiptare.
Shpresa Bërdëllima lindi në Tiranë, më 11 prill 1959.

Si aktore, Shpresa Bërdëllima kujtohet për rolet e saj të spikatura në dhjetra filma dhe shfaqje teatrore, disa prej të cilave janë:

Vajzat me kordele të kuqe (1978)… zonjusha Gajtani
Përtej mureve të gurta (1979)… Asimeja
Era e ngrohtë e thellësive (1982)… Vali
Kur hapen dyert e jetës (1986)… Liza
Kur ndahesh nga shokët (1986)… Zana
Të shoh në sy (1986)… bashkëshortja e z. Mina
Mirela (telekomedi) – (1988), Mirela
Flutura në kabinën time (1988)… Keti

Ngushëllime të përzemërta familjes.

Filmi «Delegacioni» i regjisorit Bujar Alimani mes 24 filmave të zgjedhur nga «Arab Critics Awards» për filmat Europiane

European Film Promotion (EFP) and the Arab Cinema Center (ACC) have revealed the film selections list of 24 films from different European countries. These films are currently being viewed by 42 film critics from across 13 Arab countries to select the best European film out of the entries submitted by the national film promotion institutes from all over Europe. The awards ceremony will be hosted at this year’s edition of the Cairo International Film Festival (CIFF), which is slated to be held in November.

The List of European Films (in alphabetical order):

And Then We Danced
Director: Levan Akin
Sweden

Baghdad in My Shadow
Director: Samir
Switzerland

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles
Director: Salvador Simó
Spain

Corpus Christi
Director: Jan Komasa
Poland

God Exists, Her Name is Petrunya
Director: Teona Strugar Mitevska
North Macedonia

Gods of Molenbeek
Director: Reetta Huhtanen
Finland

History of Love
Director: Sonja Prosenc
Slovenia

Let There Be Light
Director: Marko Škop
Slovakia

Mali
Director: Antonio Nuić
Croatia

Oleg
Director: Juris Kursietis
Latvia

Our Mothers
Director: César Diaz
Belgium

Out Stealing Horses
Director: Hans Petter Moland
Norway

Shindisi
Director: Dito Tsintsadze
Georgia

Stitches
Director: Miroslav Terzic
Serbia

System Crasher
Director: Nora Fingscheidt
Germany

Take Me Somewhere Nice
Director: Ena Sendijarevic
The Netherlands

The Champion
Director: Leonardo D’Agostini
Italy

The Delegation
Director: Bujar Alimani
Albania

The Painted Bird
Director: Václav Marhoul
Czech Republic

The Son
Director: Ines Tanović
Bosnia and Herzegovina

Truth and Justice
Director: Tanel Toom
Estonia

When Tomatoes Met Wagner
Director: Marianna Economou
Greece

Who You Think I Am
Director: Safy Nebbou
France

You Have the Night
Director: Ivan Salatić
Montenegro

More information on the Arab Critics’ Awards for European Films here

Njoftim për finalizimin e vlerësimit me pikë për projektet për filmat me metrazh të shkurtër & dokumentarë

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se u finalizua vlerësimi me pikë për projektet:

– Projekte për filma të metrazhit të shkurtër;
– Projekte për filma dokumentarë.

Anëtarët e Këshillit të Miratimit të Projekteve, kryen votim personal (on line) sipas Formularit të Fletës së Votimit të miratuar sipas sistemit të vlerësimit 10 pikë (min) – 100 pikë (max), për secilin projekt. Pas përllogaritjes së pikëve të grumbulluara, projektet kinematografike klasifikohen si më poshtë:

I – Projektet kinematografike «Film artistik me metrazh të shkurtër»

Nr. Titulli i projektit Shtëpia kinematografike Totali i pikëve
 1 Gëzuar Vitin e Ri 1982 Sofilms 377
 2 Diskofuneral On film Production 362
 3 Gjergj Papadhimitri Film Production 356
 4 Ëndrra e një të vdekuri Gentius Film 350
5 Profesionisti Bunker Film+ 331
 6 Violinisti Ska-Ndal 322
 7 Elena PRO VIDEO 314
 8 Kuq e Zi Grishaj Film Production 313
 9 Popcorn Edit 4 293
 10 Drita e Kuqe Tunnel film 291
 11 Mërgim në rrugën kryesore Animated Society 289
 12 Arta Kaçak 285
 13 Kundra gjigandit EJF Production 258
 14 Pena Gulf Productions 245
 15 Miqtë Partizani Production 240

II- Projektet kinematografike «Film dokumentar»

Nr. Titulli i projektit Shtëpia kinematografike Totali i pikëve
 1 Bijtë e Kainit Anima Pictures 348
 2 Fshati dhe kryqi Ska- Ndal 301
 3 Misioni i panjohur Grishaj Film Production 300
 4 Bekim Fehmiu Cinemania 297
 5 Hey, Frate! Action Production 260
 6 Drita Pelingu Production Cinemania 260
 7 Autograf Sofilms 256
 8 Nëntori i alfabetit Bota Shqiptare 226

 

Bazuar në rezultatin e mësipërm të votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve ka vendosur t’i propozojë Kryetarit të QKK financimin e këtyre projekteve:

• Në kategorinë projekte për filma artistikë me metrazh të shkurtër, të financohen projektet që kanë marrë vlerësimin mesatar mbi 60 pikë.

 1 Gëzuar Vitin e Ri 1982 Sofilms
 2 Diskofuneral On film Production
 3 Gjergj Papadhimitri Film Production
 4 Ëndrra e një të vdekuri Gentius Film
 5 Profesionisti Bunker Film+
 6 Violinisti Ska-Ndal
 7 Elena PRO VIDEO
 8 Kuq e Zi Grishaj Film Production

• Në kategorinë projekte për filma dokumentarë, të financohen projektet që kanë marrë vlerësimin mesatar mbi 55 pikë.

 1 Bijtë e Kainit Anima Pictures
 2 Fshati dhe kryqi Ska- Ndal
 3 Misioni i panjohur Grishaj Film Production
 4 Bekim Fehmiu Cinemania