Filmi shqiptar «Internimi» në Arizona International Film Festival

Filmi «Internimi» i regjisorit Kast Hasa, merr pjesë në Arizona International Film Festival. Kjo është edhe premiera botërore e këtij filmi, i cili është financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë në kategorinë e filmit artistik, metrazh i gjatë, vepër e parë.


Filmi tregon ngjarje tw vitit 1983, nga Shqipëria gjatë sundimit komunist. Familja Kulla lufton ndërsa janë detyruar nga agjentët qeveritarë të internohen. Për Arturin, djali i familjes, gjërat bëhen më të ndërlikuara, pasi lagjet e reja të improvizuara të familjes janë afër afërt të dashurisë së tij, Frida, e cila detyrohet të angazhohet me një operacion të rangut të lartë. Familja vazhdon të nënshtrohet më tej në rrethana të egra dhe të pashpjegueshme, siç zbulohet më vonë mik i sapo riatdhesuar, në një përpjekje për të ndihmuar familjen, i komplikon gjërat më tej.

Deklarata e Regjisorit
Duke u rritur në Shqipërinë komuniste, nuk isha krejtësisht në dijeni të frikës dhe shtypjes që qeveria po shkaktoi në jetën e popullit të saj, jo vetëm për shkak të propagandës komuniste, por kryesisht për shkak se prindërit e mi kurrë nuk folën për të, duke pasur frikë se do të merrja fjalën jashtë. Vetëm 10 km nga qyteti im ishin këto fshatra, njerëzit e të cilëve qeveria kishte detyruar internimin vetëm për shkak të diçkaje që kishin thënë. Internimi është një përpjekje për të hedhur dritë në mizoritë dhe absurditetet e kësaj kohe të veçantë.

Kategori Dramë.
Temat Historiku, Të Drejtat e Njeriut, Kinema Botërore

Dy çmime nga Barcelona për «Holy Boom»

Dy çmime nga Barcelona.

Suksesi i rradhës për HOLY BOOM të Maria Lafit, bashkëprodhim kinematografik greko-shqiptar, financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë!

HOLY BOOM i Maria Lafi – deshmi e politikes se drejte strategjike per pjesmarrjen ne minority te Qendres Kombetare te Kinematografise te projekteve te huaja me bashkeprodhues shqiptare .