Remo Girone në Shqipëri për filmin “Portreti i pambaruar i Klara Belinit”

Aktori italian Remo Girone ndodhet keto dite ne Shqiperi per realizimin e xhirimeve te filmit “Portreti i pambaruar i Klara Belinit” me regji te Namik Ajazit. Ky film eshte nje bashkeprodhim i Shqiperise dhe Italise, i financuar nga QKK, Qendra Kombetare e Kinematografise dhe Ministria Italiane e Kultures MIBAC.

Përfundojnë xhirimet e filmit të shkurtër “Vulë”

Me financimin e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, në datë 24 Tetor përfunduan xhirimet e filmit artistik të shkurtër me titull “Vulë” me skenar dhe regji të Valmir Tertini, prodhim i shtëpisë kinematografike “Kinostudio Dardan” me producent Gent Prizreni.

 

 

 

 

 

Fillim i xhirimeve te filmit “Portreti i pambaruar i Klara Bellinit”

Filluan xhirimet e filmit artistik me metrazh të gjatë Portreti i pambaruar i Klara Bellinit, skenari Ruzhdi Pulaha, regjia Namik Ajazi, shtëpia kinematografike “Mediavizion“.

Filmi është financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë, Mibac (Ministria Italiane e Kulturës), dhe EurImages.Berlinale Pre-Selection

Jane te lutur gjithe kienastet qe kane realizuar nje film artistik te metrazhit te gjate dhe jane te interesuar per tu konsideruar nga pre-selektoret e Festivalit te Berlinit, qe, nese plotesojne rregullat e meposhtme te kontaktojne Qendren Kombetare te Kinematografise ne info@nationalfilmcenter.gov.al deri ne 30 tetor.

Filmi duhet te mos jete shfaqur asnjehere me pare. Pranohet edhe ne version te paperfunduar nese ka titra anglisht.

Filmi duhet te shfaqet me dcp ose blue ray.

Rregullat per seksionet e ndryshme te Berlinale i gjeni më poshtë:

Competition program
https://www.berlinale.de/…/sektionen…/wettbewerb/index.html…

Panorama
https://www.berlinale.de/…/sektionen_s…/panorama/index.html…

Forum
https://www.berlinale.de/…/sektionen_sond…/forum/index.html…

Balkan Film Market 2018

BALKAN FILM MARKET 2018 morën pjesë më shumë se 240 përfaqësues nga 28 institucione dhe industrinë e filmit nga 25 vende, të mbledhura në Tiranë më 3-7 tetor në Plaza Hotel, për edicionin e dytë të Tregut të Filmit Ballkanik.

Të nxitur nën patronazhin e Eurimages, BFM 2018 priti drejtuesit dhe përfaqësuesit e institucioneve të mëposhtme.

Nga Shqipëria
* Ministria e Kulturës
* Qendra Kombëtare e Kinematografisë
* Bashkia e Tiranës
* Media Desk Albania
* Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura

Institucionet e huaja
* Eurimages
* SEE Cinema Network
* Promovimi Evropian i Filmit – Prodhuesit në lëvizje
* Qendra e Filmit të Malit të Zi
* Qendra Kinematografike e Kosovës
* Qendra Kroate Audiovizuale
* Qipro Ministria e Arsimit dhe Kulturës
* Qendra e Filmit Grek
* Qendra Rumune e Filmit
* Agjencia e Filmit Maqedonas
* Media Desk, Serbi
* Media Desk, Mali i Zi
* EAVE

Prania italiane
* Ambasadori Italian, SHTZ Alberto Cutillo
* MIBAC (Ministria Italiane e Kulturës), Maria Giuseppina Troccoli (udhëheqëse e Prodhimit, Shpërndarjes, Operacioneve dhe Industrive Teknike të Drejtimit të Përgjithshëm për Kinema të MiBAC (Ministria e Trashëgimisë, Kulturës)
* ANICA, Roberto Stabile, Kryetar i Marrëdhënieve Ndërkombëtare të ANICA (Shoqata e Filmit Italian të Audiovizueleve dhe Multimedias) dhe në ITA (Agjencia Italiane e Tregtisë)
* Komisioni i Filmit Roma Lazio, Luciano Sovena, Kryetar i Komisionit të Filmit Roma Lazio
* Komisioni i Filmit Apulia
* FVG Komisioni i Filmit, Direttore Paolo Vidali
* Media Desk, Bari, Itali
* Istituto Di Cultura – Tiranë, Drejtor Alessandra Bertini
* AICS (Agjencia Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim), Përfaqësuese e Bashkëpunimit Italiana në Ballkanin Perëndimor, Nino Merola, Ernesto Spinelli, Zyrtar për Komunikim
* Agjencia italiane e Tregtisë – ICE, Elisa Scelsa, Drejtori i Lubjanës dhe Zyrat e Tiranës
* Presidenti i Fondacionit Matera 2019, Salvatore Adduce, (Capitale Europea della Cultura 2019)
* Antonello Faretta, Presidente di Rete Cinema Basilicata.
* Oscar Iarussi, Kryetar i “Gazzetta del Mezzogiorno”, anëtar i komitetit të ekspertëve të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Venecias.
* Gazetari Luigi Di Lauro (RAI)

Festivale Rajonale
* Festivali i Filmit në Selanik – Greqi
* DocuFest – Kosovë, Eroll Bilibani
* Festivali i Fondit të Filmit të Otranto, Stefania Rocca
* Festivali i filmit MakeDox – Maqedoni
* Festivali i Filmit Free Zone – Itali
* Festivali Ndërkombëtar i Filmit La Guarimba – Itali
* Matera2019, Kryeqyteti Evropian i Kulturës dhe Kinema Rete Basilicata
* Beldox-Serbi
* FMC- Film Music Contest – Sllovaki


EVENTE

SEE CINEMA NETWORK Asambleja e Përgjithshme
Rrjeti Kinema i SEE mbajti GA 2018 të saj më 4 tetor gjatë Tregut të Filmit Ballkanik. U diskutuan dhe votuan 15 projekte që aplikoheshin nga 8 vende. Një total prej 8 projektesh u ndanë me mbështetjen e zhvillimit të Rrjetit për vitin 2018. Shuma e dhënë për çdo projekt është 8,000 euro.

 

DITA BALLKANIKE E PRODHIMIT me Lazio Film Commission
Takimet e rrjetit një-në-një të projekteve dhe prodhuesve të interesuar për bashkë-prodhim me Komisionin e Filmit Roma-Lazio u mbajtën më 6 tetor.

PITCH – BASHKËPUNIM ME MINORITY CO-PRODUCTION ALBANIA
Projektet që kishin aplikuar për financimin e bashkëprodhimit të pakicave në Qendrën Kombëtare Shqiptare të Kinematografisë, u paraqitën më 4 tetor para Komisionit të Përzgjedhjes të ANCC-së, i cili shqyrtoi dhe vendosi të japë mbështetje për 6 projektet e mëposhtme.


EVENTI KRYESOR

PITCH BALKAN
15 projektet e përzgjedhur nga 9 vende prezantuan projektet e tyre më 5 tetor para të gjithë studentëve, të cilët kënduan për një takim më të vonshëm dhe votuan në fushën më të mirë. Aplikantët u trajnuan për 2 ditë nga trajnerja Agathe Berman.

 

50/50 NGA 2020 ALBANIA
Gjendja e barazisë gjinore për gratë shqiptare që punojnë në industrinë audio-vizuale. Njoftoi krijimin e AWA – Grave Shqiptare në Audiovizual.

3 Sesione informative të moderuara nga Programi i Medias dhe Ekspertët e Evropës Kreative më 3 tetor ofruan një pasqyrë më të mirë mbi skemat që mbështesin: Zhvillimin e Filmit / Festivalet e Filmit / Edukimi dhe Shpërndarja e Filmit.


PANELE

KINEMAJA DHE NATYRA – Zhdukja e Zonave të Mbrojtura Shqiptare

BASHKEPRODHIMI ME ITALINË Legjislacioni i ri i kinemasë italiane dhe ndikimi i saj në bashkëprodhim.

 

XHIRIME LOKALISHT, SYNIMI GLOBALISHT Prodhimi lokal dhe audienca ndërkombëtare dhe festivalet.

SHITJET NDËRKOMBËTARE E FILMIT dhe PRODHIME BALLKANIKE

AUSTRIA, NJË PARTNER NATYROR I BASHKËPRODHIMIT NË BALLKAN


WORKSHOPS

ALBASCRIPT PLUS
Workshop për Zhvillimin e Skripteve për 15 karakteristika të zgjedhura dhe 5 shorts
Mentorët: Andrea Magnani / Dimitris Emmanouilides / Michael Seeber / Andreea Vălean

ZHVILLIMI I AUDITIMIT PËR ORGANIZATAT E INDUSTRISË KULTURORE DHE KREATIVE


Për më shumë vizitoni https://balkanfilmmarket.com/bfm2018/post-bfm/

“Balkan Film Market” – Njoftim për shtyp

Qendra Kombëtare e Kinematografisë ka kënaqësinë t’Ju ftojë të merrni pjesë në BALKAN FILM MARKET 2018 i cili do të zhvillohet në datat 3-7 tetor, në Tiranë.
Me mbështetjen e Qendrës Kombëtare e Kinematografisë, BFM 2018 mbledh profesionistë të sektorit audiovizual nga Evropa dhe vendet e Ballkanit për të ndarë experiencën dhe krijuar bashkëpunime në rajonin tonë të pasur me mundësi të pashfrytëzuara ende.

BFM 2018 është konceptuar si një event unik me tre elementë kryesorë të integruar; edukim, zhvillim dhe bashkëpunim me një qëllim të qartë rritjen e bashkëprodhimit dhe distribucionit kinematografik jo vetëm në Shqipëri por dhe në rajon.

Eventi kryesor PITCH BALKAN do të zhvillohet me datë 5 tetor. Per tu shënuar në BFM 2018 marrin pjesë disa nga personalitetet më të rëndësishme të filmit në Europë, si Andras Muhi – Oscar nomination 2018 apo Andrea Magnani David di Donatello nomination 2018 por edhe kompani te medha si Wild Bunch, Fandango, Intramovies, Heretic apo Tempesta.

Nën patronazhin e EURIMAGES (Fondi i këshillit të Europës për Kinemanë Evropiane), në bashkëpunim me shumë institucione të filmit, sektorit audiovisual dhe kulturës në Shqipëri dhe Evropë, BFM 2018 do të sjellë në Tiranë:

• Institucionet kryesore të filmi dhe sektorit audiovizual në Ballkan dhe Evropë
• Producentët më aktivë në Ballkan
• Distributorët më aktivë që janë të interesuar për produkte ballkanike
• Alumni të Producers on the Move (EFP)
• Përfaqësues nga programet dhe workshopet më të rëndësishme të filmit në rajon dhe Evropë
• Organizatorë dhe përfaqësues të festivaleve të filmit më të rëndësishme në rajon

PROGRAMI:

Data 3 tetor:

Dita e Creative Europe dhe Media Program
Takimi Rajonal Ballkanik i Zyrave Media te Evropes Krijuese që do të përfshijë 3 info session: Support to Film Development Scheme / Support to Film Festival Scheme / Support to Film Education and distribution Scheme

Balkan Film Market çelet me programet:
Albascript Plus (ed. 3) & Pitch Balkan (ed. 2) Mentorët do të fillojnë punën me aplikantët. Përkatësisht 15 projekte të gjatë dhe 5 të shkurtër në Albascript dhe 15 projekte te përzgjedhura në Pitch Balkan.

Special event – Crash course in Pitching with Agathe Berman

Data 4 tetor:

Asambleja e përgjithshme e SEE Cinema Network (event me dyer të mbyllura)16 projekte filmi artistik do të diskutohen. 8 do të fitojnë nga fondi për zhvillim.

Focus ITALY do të përmbledhë panelet e mëposhtme
Panel – CINEMA AND NATURE
“MaTerre” a film project by Matera2019, European Capital of Culture and Rete Cinema Basilicata
Panel – COPRODUCING WITH ITALY
Panel – CHILDREN PROGRAMING

Event Kryesor: PITCH – ALBANIAN MINORITY CO-PRODUCTION Projektet që kanë aplikuar në QKK për skemën e Minority Co-production do të paraqesin projektet para bordit të QKK-së dhe gjithë pjesëmarrësve në BFM.

Data 5 tetor: Dita e PITCH BALKAN

Event Kryesor: 15 projektet e përzgjedhura do të prezantojnë projektet e tyre për gjithe producentët, distributorët dhe të tjerë pjesëmarrës.
Pasdite do të zhvillohen takimet individuale të producentëve me projektet për të cilët interesohen.

Data 6 tetor:

PANEL – Austria
Panel – A short talk about shorts.
BALKAN CO-PRODUCTION DAY me Roma Lazio Film Commission
Panel – BRIDGING THE SEA me Apulia Film Commission
Panel – 20/20 by 2020 Albania

BFM AWARD Ceremony: ANNOUNCEMENT

• BEST PITCH BALKAN
• MINORITY CO-PRODUCTIONS (QKK)
• SEE Cinema Network

Data 7 tetor: ALBASCRIPT PLUS – Mbyllja
Shfaqja e HOLY BOOM me regji të Maria Lafi – bashkëprodhim greko-shqiptar, I mbështetur nga fondit për minority co-production 2017.

Kontakte per shtypin
Koordinatore e BFM Majlinda Tafa: 0674034483, majlinda.tafa@balkanfilmmarket.com
Drejtor i BFM Andamion Murataj

Informacionin e plotë dhe detaje të tjera i gjeni në:
https://balkanfilmmarket.com
https://www.facebook.com/BalkanFilmMarket/