Të reja nga xhirimet e filmit “Liqeni im”

Gjate xhirimeve te filmit “Liqeni im” me regji te Gjergj Xhuvanit dhe produksion te ON Film Production, nje bashkeprodhim midis Shqiperise, Kosoves, Italise, Kroacise dhe Maqedonise. I votuar si nje nga projektet me te mire ne seksionin kur konkuroi ne Eurimages, i mbeshtetur edhe nga dhe SEE Cinema Network, ky projekt eshte kthyer sot ne simbiozen e bashkeprodhimit Evropian dhe Ballkanik.

Nje set multietnik me rreth 60 njerez dhe nje arsenal mjetesh teknike, i pozicionuar ne fshatin Pustec, liqeni i Prespes, vendi qe bashkon kufirin Shqiptar, Grek dhe Maqedonas, te jep ndjesine e mrekullise qe krijojne bashkeprodhimet ballkanike. Prej vitesh tashme politikat e QKK jane duke orjentuar kineastet tane ne gjetjen e hapesirave dhe vullnetin perkundrejt bashkeprodhimeve Ballkanike pervec atyre Europiane.

Kjo vjeshte si asnjehere me pare gjeti pese (5) projekte te filmit te gjate ne fazen e xhirimit njekohesisht.

Dikur ishte e veshtire te krijoje nje staf te kompletuar filmi, ndersa sot Gjergj Xhuvani, Spartak Pecani, Namik Ajazi, Jonid Jorgji dhe Artur Gorishti kane angazhuar nje “ushtri” me rreth 200 profesioniste, vendas dhe te huaj, duke treguar edhe njehere potenzialin ne rritje te kinematografise sone.

Me Dritan Huqin, producentin e OnFilm, Gjergj Xhuvanin, regjisorin e filmit “Liqeni im”, dhe Arben Lamin, drejtorin ekzekutiv te Qendres Kombetare te Kinematografise

Fillojnë xhirimet e filmit “Bolero në vilën e pleqve”

Fillojnë sot, 24-09-2018, xhirimet e filmit artistik me metrazh të gjatë “Bolero në vilën e pleqve”, skenari Lindita Fejzaj & Spartak Pecani, regjia Spartak Pecani ; një prodhim i shtëpisë kinematografike Eclipse SA Film Production . Filmi është financuar nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë.

Fillojnë xhirimet e filmit artistik “Liqeni im”

Filluan xhirimet e filmit me metrazh të gjatë “Liqeni im”, skenari dhe regjia Gjergj Xhuvani. Ky është filmi i shtatë artistik i Gjergj Xhuvanit, prodhim i:

On Film Production – Shqipëri
Hermes Film – Itali
Corvus Film – Kroaci
Added Value Films – Kosovë
Fokus Film – Maqedoni

“Liqeni im” është mbështetur financiarisht nga:

Qendra Kombëtare e Kinematografisë – Shqipëri
Agjensia e Filmit Maqedonas
Qendra Kinematografike e Kosovës
Qendra Audiovizuale e Kroacisë
Eurimages
SEE Cinema Network

The shooting of the feature film “My Lake”, written and directed by Gjergj Xhuvani, started. This is Xhuvani’s 7th feature and is produced by:

On Film Production – Albania
Hermes Film – Italy
Corvus Film – Croatia
Added Value Films – Kosovo
Fokus Film – Macedonia

“My Lake” has been supported by:

Albanian National Center of Cinematography
Macedonian Film Agency
Kosovo Cinematographic Center
Croatian Audiovisual Center
Eurimages
SEE Cinema Network