Drejtor i QK në Kosove ka vizituar sheshin e xhirimeve të filmit “Pranverë e Paharruar në një Fshat të Harruar”

72bf8-13327509_10153786914787525_2449519060715640472_n

 

 

Arben Zharku drejtor i Qendrës së Kinematografisë në Kosove ka vizituar sheshin e xhirimeve të filmit “Pranverë e Paharruar në një Fshat të Harruar” të regjisorit Kushtrim Bekteshi. Ky film është një bashkëprodhim midis Kosovës, Maqedonisë dhe Shqipërisë dhe është financuar nga Qendrat e Kinematografisë së tre vendeve.
Xhirimet e filmit zhvillohen në fshatin Gjinomadh të rrethit të Korcës.
Marrin pjese aktorët e mirënjohur Ndricim Xhepa, Romir Zalla, Ervin Bejleri etj. Piktori i filmit eshte Durim Neziri.
Qendra Kombëtare e Kinematografisë i uron sukses regjisorit, producenteve, aktoreve dhe gjithë stafit të filmit.

ALBANIAN PRESENCE – Albania with 4 films in Short Film Corner – Cannes Film Festival

ALBANIAN PRESENCE – “Short Film Corner – Festival de Cannes”
Marche du Film, Albanian National Center of Cinematography, Palais 25.03

Albania with 4 films in Short Film Corner – Cannes Film Festival

ALBANIAN PRESENCE eshte sllogani i ketij viti ne prezantimin e Qendres Kombetare te Kinematografise ne Cannes Film Festival.
Kete vit 4 filma te shkurter shqiptare jane pjese e katalogut te Short Film Corner.
Te kater filmat kane per autor regjisore te rinj qe kane aplikuar per here te pare ne QKK.
Ne dy vjet jane financuar 70 projekte filmike nga QKK ku vlen te permenden 10 filma te gjate ne vitin 2015 dhe 14 filma te gjate ne vitin 2016 ndersa pjesa tjeter jane filma te shkurter, dokumentare, animacion dhe festivale filmi.
Pjesa me e madhe e regjisoreve ne keto projekte kane aplikuar per here te pare dhe kjo eshte shprehje e vemendjes qe ky institucion i ka kushtuar mbeshtetjes se krijuesve te rinj.
Kete vit QKK merr pjese gjithashtu ne Marche du Film me stendin e saj te pozicionuar afer short film corner ne pallatin e festivalit per te qene prane nevojave te producenfeve dhe regjisoreve tane qe do te jene prezent ne kete aktivitet te rendesishem.
Nje agende e pasur takimesh eshte percaktuar paraprakisht me institucione nderkombetare homologe, producente, distributore, organizatore forumesh dhe festivale.
Nje grup kineastesh shqiptare projektet e te cileve jane financuar nga QKK do jene prezent ne keto takime per gjetjen e bashkeprodhuesve te huaj dhe financimeve alternative per projektet e tyre.

ANCC Albanian National Center of Cinematography – Marche du Film, Cannes Film Festival

 
ANCC Albanian National Center of Cinematography – Marche du Film, Cannes Film Festival

ALBANIAN PRESENCE eshte sllogani i ketij viti ne prezantimin e Qendres Kombetare te Kinematografise ne Cannes Film Festival.
Kete vit 4 filma te shkurter shqiptare jane pjese e katalogut te Short Film Corner.
Te kater filmat kane per autor regjisore te rinj qe kane aplikuar per here te pare ne QKK.
Ne dy vjet jane financuar 70 projekte filmike nga QKK ku vlen te permenden 10 filma te gjate ne vitin 2015 dhe 14 filma te gjate ne vitin 2016 ndersa pjesa tjeter jane filma te shkurter, dokumentare, animacion dhe festivale filmi.
Pjesa me e madhe e regjisoreve ne keto projekte kane aplikuar per here te pare dhe kjo eshte shprehje e vemendjes qe ky institucion i ka kushtuar mbeshtetjes se krijuesve te rinj.
Kete vit QKK merr pjese gjithashtu ne Marche du Film me stendin e saj te pozicionuar afer short film corner ne pallatin e festivalit per te qene prane nevojave te producenfeve dhe regjisoreve tane qe do te jene prezent ne kete aktivitet te rendesishem.
Nje agende e pasur takimesh eshte percaktuar paraprakisht me institucione nderkombetare homologe, producente, distributore, organizatore forumesh dhe festivale.
Nje grup kineastesh shqiptare projektet e te cileve jane financuar nga QKK do jene prezent ne keto takime per gjetjen e bashkeprodhuesve te huaj dhe financimeve alternative per projektet e tyre.Albanian filmmakers a Cannes Film Festival

F&ME readies UK-Albania co-pro ‘Elvis Walks Home’

Screen Daily shkruan per projektin e ri te regjisorit shqiptar Fatmir Koci. Ky projekti i rendesishem eshte financuar tashme nga QKK.
A UK-Albania co-production is underway in which an Elvis impersonator finds himself in the middle of a war zone.
The UK’s Film and Music Entertainment (F&ME) has joined forces with Albania’s Kkoci Productions and Zagreb’s Propeler Films on Elvis Walks Home, based on an original screenplay by Welsh author Jonathan Preece and directed by Fatmir Koci.
The shoot begins on August 15 in Albania and Bosnia. US actor Nick Shreli plays the lead role of Mickey, who gets a job entertaining British troops during the 1999 Balkans wars but finds himself in the middle of the battlefield – dressed as Elvis.
Other roles will be taken by Ndricim Xhepa, Amos Zaharia , Dritan Kastrati, Romir Zalla, Ergys Halili, Maradona Kodra.
Elvis Walks Home marks the second collaboration of Preece, Koci and Mike Downey of F&ME following Amsterdam Express, which was the first ever UK-Albania co-production.
F&ME has brought 12 active productions to Cannes this year and recently closed a sales deal with WIDE Management for DeDe, the debut feature of Mariam Khatchvani.
http://m.screendaily.com/5103919.article