DITËT E FILMIT SHQIPTAR NË ZAGREB, KROACI


DITËT E FILMIT SHQIPTAR NË ZAGREB, KROACI
organizohen më 5 – 7 Prill 2016 
nga Shoqata Shqiptaro Kroate me bashkëpunimin e Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit. 

5 filma të suksesshëm shqiptarë do të shfaqen në sallën e madhe në KINO EUROPA, sallë me më shumë se 500 vende, në qendër të Zagrebit, në zonën pedonale, një sallë kult i kinematografisë klasike në Kroaci. Regjisorja Iris Elezi do të jetë e ftuar në ceremoninë e hapjes dhe të prezantimit të filmit të saj BOTA. Në program:

1. BOTA, Elezi, Logoreci 2015
2. ALIVE, Minarolli 2019
3. LINDJE PERËNDIM LINDJE, Xhuvani 2009
4. SHQIPTARI, Naber, 2010
5. PËRRALLE NGA E KALUARA, version i restauruar, Anagnosti, 1987

EAVE

EAVE

European Audiovisual Entrepreneurs, EAVE, is a professional training, project development and networking organization for audiovisual producers.

Working with a worldwide network of partners we are involved in programmes for producers in Europe, Russia, Latin America, the Arab world, Asia and Africa.

Founded in 1988, our objectives are to provide professional training opportunities and to bring producers from different regions of the world together with the aim of facilitating co-production relationships. We believe that the support of independent voices, creative imagination and culturally driven companies within the global media industries is an urgent necessity in the 21st century. Through our work we aim to contribute towards the creation of strong networks of producers and to encourage the exchange of knowledge and skills which will strengthen independent production across the world.

http://www.eave.org/