Creative Europe – find partner

Te nderuar aplikante ne projektet e Creative Europe – Evropa Krijuese

Disa prej Zyrave te Creative Europe – Evropa Krijuese ne te gjithe Evropen, kane krijuar faqe te dedikuara interneti ku ju mund te kerkoni per partnere, Sic e dini, ne thirjen Cooperation Projects te nen programit Kultura, por edhe ne shume thirje te tjera te nen programit media, kerkohet aplikimi me minimumi dy ose me shume pertnere. Me poshte gjeni dy faqe evropiane ku mund te kerkoni partnere

http://www.creativeeuropeuk.eu/find-partner

Ne rast se asnje prej ketyre faqeve nuk ju vjen dot ne ndihme atehere me poshte gjeni edhe faqen zyrtare te te gjitha kontakteve te Creative Europe Desks – Zyrave ndihmese te Evropes Krijuese ( Culture and Media) ne te gjithe Evropen, te cileve mund t`iu drejtoheni per te gjetur partnere te ndryshem ne te gjithe evropen.

http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/tools/creative-desks_en.htm

FESTIVAL DEL CINEMA INDIPENDENTE, FOGIA prezantohet BOTA

FESTIVAL DEL CINEMAINDIPENDENTE, FOGIA

Tutto pronto al Cineporto (Via San Severo km 2.00) per il Workshop con le delegazioni ufficiali di Grecia e Albania nel quale si discuteranno le possibilità di scambio con questi paesi nel settore cinema. Presenti, inoltre, per la Grecia Anna Kasimati, Greek Film Center e Eleni Kossyfidou, producer/director – film “Xenia”, per l’Albania Ilir Butka, Albania Film Center, Sabina Kodra, producer – film “Bota cafè” e Iris Elezi, director – film “Bota cafè”

The cinematographic project “The Internationals” funded by the Albanian National Center of Cinematography, a production of Artfilm P & D and directed by Pluton Vasi, is one of 20 projects selected by the Euro Mediterranean Co-Production Forum 2015, which will be held in Lecce from 01-03 October.
We take this opportunity to thank the Euro Mediterranean Co-Production Forum and the Apulia Film Commission for their continuing support to the Albanian projects.
http://en.apuliafilmcommission.it/projects/euro-mediterranean-coproduction-forum

Filmat pjesmarres në AFW 2015-Edicioni i 4-te
FEATURE FILM
– Three Windows and a Hanging / Isa Qosja.
– Bota / Iris Elezi & Thomas Logoreci.
– Amsterdam EXPRESS / Fatmir Koçi.

SHORT FILM
– Çlirimi / Burim Haliti
– Where is Don / More Raça
– The last battle / Alban Zogjani
– Saturday Cigaretes/ Aldi Karaj
-Sonata/Durim Kryeziu
– Kali / Alban Ukaj
– Dita e Pensionimit / Fisnik Muji
– Piano / Xhelal Haliti
– If We Can Do It We Will Do It / Genc Berisha
– The Eaters / Besim Ugzmajli
– Destinity / Çlirim Uksana
– Reporteri / Leotrim Idrizi
– The Good Life over There / Izer Aliu
– The Last Breath / Leart Rama
– Untold story / Arber Krasniqi
-Loren / Guxim Klinaku
-Skenderi / Sabri Pajaziti
– Shkruta / Arzana Kraja
– Think Twice / Naser Shillova/Anima.

DOCUMENTARY
– Mbresa / Nora Marku
– Gjysëm shekulli me Shotën/ Ismet Sijarina
– The Underground Electrician / Valmir Tertini
– Beyond the Mountain / Merita Çoçoli
– The Womens Land / Orhan Kerkezi
– A century away from Boletin /Zija Miftari & Fatos Zogaj
– Kang e Defa / Vincent Moon
-Kush jam une/ Selmon Beha
– Old Men’s Last Stand/ Arben Thaci
-Hapi I Celikte/ Ilir Kabashi /Non.co.

Biletat mund ti merrni tek:
http://www.eventbrite.com/e/albanian-film-week-2015-4th-edition-in-new-york-tickets-18493221724
Donation
https://www.indiegogo.com/projects/new-york-albanian-film-week-2015–3#/story

Vendim i Këshillit te Miratimit të ProjektevePas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve

V E N D O S I:

T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve:

1) Filma artistikë me metrazh të gjatë, Indipendent

“Derë e hapur”, skenari Florenc Papas, Ajola Daja, regjia Florenc Papas, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bunker Film”.

“Hije”, skenari dhe regjia Kastriot Ejlli, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.

“Moshatarë”, skenari dhe regjia Edmond Topi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “MMS Nositi”.

“Me zemër në dorë dhe duar në xhepa për Natë Kadri”, skenari dhe regjia Suela Bako, Ergys Meta, Kreshnik Saraçi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “ERAFILM”.

2) Filma artistikë me metrazh të shkurtër Indipendent

“Biseda”, skenari dhe regjia Gledis Bica, paraqitur nga shtëpia kinematografike “FilterFilm”.

3) Filma të animuar Indipendent

“Rituali i një qyteti”, skenari Kujtim Gjonaj dhe regjia Bertrand Shijaku, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare”.

“Filmi i parë”, skenari Eridon Pashai, regjia – studentët e Akademisë Shkodër, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Maku”.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

KËSHILLI MIRATUES I PROJEKTEVE

Dritan Huqi, Kryetar
Artur Dauti, Anëtar
Dionis PAPADHIMITRI, Anëtar
Fatos BAXHAKU, Anëtar
Ndriçim XHEPA, Anëtar
Stefan ÇAPALIKU, Anëtar 

V E N D I M, datë 22.09.2015

V E N D I M, datë 22.09.2015
Në zbatim të nenit 9, paragrafi i parë i ligjit nr. 8096, datë 29.04.1996, “Për Kinematografinë”, i ndryshuar, nenit 6 të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 602, datë 21.08.2003, “Për miratimin e statutit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë”, përcaktimeve të bëra në Rregulloren e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë,
Këshilli Miratues i Projekteve, i përbërë nga zotërinjtë:

 • Z. Dritan HUQI, Kryetar
 • Z. Artur DAUTI, Anëtar
 • Z.Dionis PAPADHIMITRI, Anëtar
 • Z. Fatos BAXHAKU, Anëtar
 • Z. Ndriçim XHEPA, Anëtar
 • Z.Stefan ÇAPALIKU, Anëtar

u mblodhën sot, më datë 22.09.2015, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma të kategorisë Indipendent (metrazh i gjatë, i shkurtër, dokumentar dhe i animuar).


Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve, ka kualifikuar për konkurim projektet:
 1. Filma artistikë me metrazh të gjatë, Indipendent
 1. “Mafia e Laçit”, skenari dhe regjia Fatmir Koçi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.
 2. “Hije”, skenari dhe regjia Kastriot Ejlli, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.
 3. “Me zemër në dorë dhe duar në xhepa për Natë Kadri”, skenari  dhe regjia Suela Bako, Ergys Meta, Kreshnik Saraçi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “ERAFILM”.
 4. “Moshatarë”, skenari dhe regjia Edmond Topi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “MMS Nositi”.
 5. “Shoqëruesi”, skenari Pëllumb Kulla, regjia Ilir Harxhi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Idea”.
 6. “Derë e hapur”, skenari Florenc Papas, Ajola Daja, regjia Florenc Papas, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bunker Film”.
 1. Filma artistikë me metrazh të shkurtër  Indipendent
 1. “Eda”, skenari dhe regjia Oltion Llalla, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Valbona Xhelili”.
 2. “Biseda”, skenari dhe regjia Gledis Bica, paraqitur nga shtëpia kinematografike “FilterFilm”.
III. Filma dokumentarë Indipendent
 1. “Tinguj Pianoje”, skenari dhe regjia Ajola Daja, paraqitur nga shtëpia kinematografike “A.R Production”.
 1. Filma të animuar Indipendent
 1. “Rituali i një qyteti”, skenari Kujtim Gjonaj dhe regjia Bertrand Shijaku, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare”.
 2. “Filmi i parë”, skenari Eridon Pashai, regjia – studentët e Akademisë Shkodër, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Maku”.
Sipas përcaktimit të bërë në rendin e ditës, producentët dhe autorët e projekteve në konkurim prezantuan projektet e tyre. Më pas KMP, diskutoi për projektet. Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve
V E N D O S I:
T’i propozojë Kryetarit të Qendrës Kombëtare të Kinematografisë financimin e këtyre projekteve:
 1. Filma artistikë me metrazh të gjatë, Indipendent
 1. “Derë e hapur”, skenari Florenc Papas, Ajola Daja, regjia Florenc Papas, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bunker Film”.  
 2. “Hije”, skenari dhe regjia Kastriot Ejlli, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan”.
 3. “Moshatarë”, skenari dhe regjia Edmond Topi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “MMS Nositi”.
 4. “Me zemër në dorë dhe duar në xhepa për Natë Kadri”, skenari  dhe regjia Suela Bako, Ergys Meta, Kreshnik Saraçi, paraqitur nga shtëpia kinematografike “ERAFILM”.  
 1. Filma artistikë me metrazh të shkurtër  Indipendent
 1. “Biseda”, skenari dhe regjia Gledis Bica, paraqitur nga shtëpia kinematografike “FilterFilm”.  
III. Filma të animuar Indipendent
 1. “Rituali i një qyteti”, skenari Kujtim Gjonaj dhe regjia Bertrand Shijaku, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bota Shqiptare”.  
 2. “Filmi i parë”, skenari Eridon Pashai, regjia – studentët e Akademisë Shkodër, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Maku”.

Filmi “BOTA” me regji të Iris Elezit, Thomas Logorecit, prodhuar nga shtëpia kinematografike “EraFilm” do të përfaqësojë Shqipërinë në Academy of Motion Picture, Arts and Sciences – 2016, në kategorinë “Filmi më i mirë në gjuhë të huaj”.

Në ambientet e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë u mblodh sot, më datë 21.09.2015, Komisioni për të përzgjedhur filmin artistik që do të konkurojë në Academy of Motion Picture, Arts and Sciences – 2016, në kategorinë “Filmi më i mirë në gjuhë të huaj”.
Në bazë të rezultatit të votimit, Komisioni me shumicë votash vendosi të dërgojë në konkurim në Academy of Motion, Picture, Arts and Science – 2016, në kategorinë “Filmi më i mirë në gjuhë të huaj”, filmin artistik “BOTA”, me regji të Iris Elezi, Thomas Logoreci, prodhuar nga shtëpia kinematografike “EraFilm” sh.p.k.

Urimet me te mira per Zhonga Joan qe ka fituar nje cmim kaq te rendesishem per filmin e animuar shqiptar. Ky film eshte financuar nga QKK, Qendra Kombetare e Kinematografise se Shqiperise