EFP – European Film Promotion, General Assembly, Cannes 2015

Minister of Culture, Mirela Kumbaro with Executive Director of Euroimages, Roberto Olla and Ilir Butka,Chairman of the Albanian National Film Center at the Albanian stand at Cannes Film Festival 2015

CANNES 2015 – SHQIPERIA DHE KOSOVA PREZANTOHEN BASHKE NE MARKET FILM

Dy qendrat e kinematografise te Shqiperise dhe Kosoves prezantohen me nje stend te perbashket ne Festivalin e Flmit ne Cannes 2015

Ministria e Kultures se Shqiperise, Silvia Costa Presidente e Komisionit te Kultures ne Parlamentin Europian, dy drejtoret e Qendrave te Kinematografise 
se Shqiperise dhe Kosoves Ilir Butka dhe Arben Zharku

Xhevdet Ferri, Zeqir Hamiti, Ilir Butka, Arben Zharku, Minarolli Artan e Fatos Berisha
Drejtoret e dy qendrave te kinematografise nder vite takohen ne Festivalin e Cannes

Vendim i KMP-së, dt. 11.05.2015

Vendim i KMP-së, dt. 11.05.2015


Këshilli i Miratimit tëProjekteve, i përbërë nga zotërinjtë:
 • Dritan HUQI, Kryetar
 • Artur DAUTI, Anëtar
 • Bashkim HOXHA, Anëtar
 • Dionis PAPADHIMITRI, Anëtar
 • Fatos BAXHAKU, Anëtar
 • Ndriçim XHEPA, Anëtar
 • Stefan ÇAPALIKU, Anëtar
 u mblodhën sot, më datë 11.05.2015, për të shqyrtuar projektet kinematografike për filma artistikë metrazh i shkurtër të kategorisë Indipendent.
Komisioni i Shqyrtimit Paraprak të Projekteve, ka kualifikuar për konkurim projektet:
 1. “Buka”, skenari dhe Regjia Blerta KELMENDI, bazuar në tregimin e Wolfgang Borchert, paraqitur nga shtëpia kinematografike “90 Production” shp.k.
 2. “Bon Appetit”, skenari dhe regjia Erenik BEQIRI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Anima Pictures” sh.p.k.
 3. “Civilizim”, skenari dhe regjia Ermela TELI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Bunker Film+” sh.p.k.
 4. “Dahlia Noir”, skenari dhe regjia Andi BAHOLLI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Kinostudio Dardan” sh.p.k.
 5. “Dy Shokët”, skenari Xhosli RAMA, regjia Vivian RAMA, paraqitur nga shtëpia kinematografike “Erë Film” sh.p.k.
 6. “Jetë Përballë”, skenari dhe regjia Viron BABOCI, paraqitur nga shtëpia kinematografike “d’Art”.
Sipas përcaktimit të bërë në rendin e ditës, producentët dhe autorët e projekteve në konkurim prezantuan projektet e tyre. Më pas KMP, diskutoi për projektet. Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve
V E N D O S I:
T’ipropozojëKryetarittëQendrësKombëtaretëKinematografisëfinancimin e projektitpër film artistik me metrazhtëshkurtër- Indipendent:
 1. “Buka”, skenari dhe Regjia Blerta KELMENDI, bazuar në tregimin e Wolfgang Borchert, paraqitur nga shtëpia kinematografike “90 Production” shp.k.